Βρετανοί κτηνίατροι έστησαν επιχείρηση για να εξετάσουν πολική αρκούδα 650 κιλών (pics)

Gazzetta team
Βρετανοί κτηνίατροι έστησαν επιχείρηση για να εξετάσουν πολική αρκούδα 650 κιλών (pics)
Μία ξεχωριστή επιχείρηση στήθηκε από δεκάδες υπαλλήλους του ζωολογικού κήπου στο Γιορκσάιρ της Μεγάλης Βρετανίας, οι οποίοι με την συνδρομή τριών εξειδικευμένων κτηνιάτρων αλλά και δεκάδων άλλων ανθρώπων, αποφάσισαν να υποβάλουν σε ιατρικές εξετάσεις μία πολική αρκούδα 650 κιλών, που παρουσίαζε επί μέρες αρκετά υψηλό πυρετό.

Η αρκούδα που ακούει στο όνομα Βίκτορ είχε παρουσιάσει συμπτώματα αλλεργίας, που την δυσκόλευαν τόσο στο βάδισμα όσο και στην προσπάθεια του να τραφεί,οδηγώντας τους υπαλλήλους του πάρκου άγριας ζωής στην άμεση οργάνωση της επιχείρησης εξέτασης του ζώου.

Αφού νάρκωσαν με αναισθητικό των Βίκτορ κι απομάκρυναν από τον χώρο την θηλυκή παρέα του, η ομάδα των υπαλλήλων και των κτηνιάτρων μπήκε μέσα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο κι άρχισαν να εξετάζουν την αρκούδα, λαμβάνοντας δείγματα αίματος, σάλιου, κοπράνων αλλά και τριχώματος.

Σύμφωνα με το προσωπικό του πάρκου, τα συμπτώματα του Βίκτορ προειδοποιούν για την ύπαρξη κάποιας αλλεργίας, ωστόσο δεν ήταν δυνατόν να εξακριβωθεί ακριβώς ποια.

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων αναμένονται σύντομα, με τους υπαλλήλους του πάρκου να εύχονται να καταφέρουν γρήγορα να μάθουν ποιο αλλεργιογόνο δυσκολεύει την ζωή του Βίκτορ και με την κατάλληλη θεραπεία να τον βοηθήσουν να επιστρέψει στους κανονικούς του ρυθμούς.

Πηγή: mirror.co.uk.