Τρομοκρατική επίθεση το περιστατικό με την πρόσκρουση αυτοκινήτου στις μπάρες του βρετανικού κοινοβουλίου (vid)

Gazzetta team
Τρομοκρατική επίθεση το περιστατικό με την πρόσκρουση αυτοκινήτου στις μπάρες του βρετανικού κοινοβουλίου (vid)
Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων στο Λονδίνο, καθώς λίγο νωρίτερα, αμάξι έπεσε με φόρα στην περίφραξη της Βουλής.

Το σημερινό περιστατικό μπροστά από το βρετανικό κοινοβούλιο αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό συμβάν σε αυτό το στάδιο, ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter.

Ο άνδρας ο οποίος κρατείται συνελήφθη έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο ως ύποπτος για τρομοκρατική δράση, σύμφωνα με την βρετανική αστυνομία, που διευκρινίζει ότι δεν βρέθηκαν όπλα στην σκηνή του περιστατικού.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έστειλε μέσω του Twitter την σκέψη της προς τους τραυματίες και ευχαρίστησε τις βρετανικές υπηρεσίες για την άμεση ανταπόκρισή τους.

Ο συλληφθείς δεν συνεργάζεται με τις αρχές

Ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας Νιλ Μπασού ανακοίνωσε ότι το σημερινό συμβάν έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο φαίνεται ότι είναι σκόπιμη ενέργεια και αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό περιστατικό.

Ο συλληφθείς ύποπτος για τρομοκρατική δράση δεν έχει ταυτοποιηθεί, δεν είναι γνωστός στις αρχές και δεν συνεργάζεται με την αστυνομία.

Πανικός στο κέντρο του Λονδίνου

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα στο κέντρο του Λονδίνου, όταν ένα αυτοκίνητο καρφώθηκε με μεγάλη ταχύτητα στις προστατευτικές μπάρες που βρίσκονται στην είσοδο του βρετανικού κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο οδηγός του οχήματος έχει συλληφθεί από άντρες της αστυνομίας, ενώ υπάρχουν αναφορές και για μερικούς τραυματίες, χωρίς όμως η κατάστασή τους να εμπνέει κάποια ανησυχία.

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστές οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό, ενώ μεγάλη είναι η κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας της βρετανικής πρωτεύουσας.