Γονιός βαθμολόγησε κι «έκοψε» επιστολή από την σχολική επιτροπή του γιου του (pic)

Gazzetta team
Γονιός βαθμολόγησε κι «έκοψε» επιστολή από την σχολική επιτροπή του γιου του (pic)
Mε έναν πρωτότυπο τρόπο αποφάσισε να καταδείξει στην τοπική σχολική επιτροπή τα ορθογραφικά λάθη που περιέχονταν σε επιστολή που τον ενημέρωνε για το πρόστιμο που επιβλήθηκε στο γιο του εξαιτίας απουσιών από το σχολείο του.

Ο Ντάνιελ Μουρ είχε μεταβεί στην Ισπανία με την οικογένειά του για ολιγοήμερες διακοπές, όταν επιστρέφοντας στο σπίτι του στο Ντέβον της νότιας Αγγλίας, διαπίστωσε ότι η σχολική επιτροπή της περιοχής, τον καλούσε να πληρώσει πρόστιμο 67 λιρών, διότι ο γιος του απουσίασε αδικαιολόγητα από το σχολείο του.

Αυτό, όμως, που του προξένησε την μεγαλύτερη εντύπωση (καθώς στην Μεγάλη Βρετανία η κείμενη νομοθεσία προβλέπει την επιβολή προστίμων σε ανάλογες περιπτώσεις) ήταν το γεγονός ότι η επιστολή της σχολικής επιτροπής ήταν γεμάτη με συντακτικά κι ορθογραφικά λάθη.

Μάλιστα, ήταν τόσα πολλά που τον οδήγησαν να τα επισημάνει με κόκκινο στυλό, να τα διορθώσει κι αφού βαθμολόγησε ολόκληρο το έγγραφο, το έστειλε ξανά πίσω στην επιτροπή, καλώντας τους υπεύθυνους να λάβουν τα μέτρα τους ώστε να μην επαναληφθεί το συμβάν, ενώ δήλωσε πως θα πληρώσει κανονικά το επιβληθέν πρόστιμο.

Η απάντηση της επιτροπής δεν άργησε να έρθει, με τους ιθύνοντες να πραδέχονται το λάθος τους και να επισημαίνουν ότι τα συντακτικά λάθη οφείλονται σε δυσλειτουργία του νέου συστήματος εκτύπωσης κι αποστολής των εγγράφων, ενώ δεσμεύθηκαν να μην επαναληφθεί ξανά το ατυχές περιστατικό.

Τέλος, για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί πως η βαθμολογία του πατέρα στο έγγραφο ήταν αρκετά αυστηρή (D-), ενώ ο ίδιος σημείωσε -με αρκετή δόση χιούμορ- πως δεν το παίζει ειδικός αλλά δεν είναι κι επικεφαλής της σχολικής επιτροπής της περιοχής.