Χείμαρρος λάσπης παρασέρνει τα πάντα στο πέρασμά του σε ελβετικό χωριό (pics & vids)

Gazzetta team
Χείμαρρος λάσπης παρασέρνει τα πάντα στο πέρασμά του σε ελβετικό χωριό (pics & vids)
Ένας χείμαρρος λάσπης σκέπασε το ελβετικό χωριό Grugnay στους πρόποδες των Άλπεων, συνθέτοντας ένα σκηνικό τρόμου σε όσους έτυχε να βρίσκονται στο σημείο.

Εικόνες αποκάλυψης κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός στο χωριό Grugnay στην νοτιοδυτική Ελβετία (κοντά στην πόλη Σιόν) όταν ένας ορμητικός χείμαρρος λάσπης «εισέβαλε» σε δρόμους και σπίτια, δημιουργώντας πανικό κι αναστάτωση στους κατοίκους, που άρχισαν έντρομοι να απομακρύνονται από το σημείο.

Οι εντυπωσιακές εικόνες μαρτυρούν το μέγεθος της καταστροφής αλλά και την δύναμη του χειμάρρου, ο οποίος δημιουργήθηκε εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Οι καταιγίδες που έπληξαν την περιοχή, προκάλεσαν κατολισθήσεις, με τόνους λάσπης, νερού αλλά και φερτών υλικών να σκεπάζουν μεγάλο μέρος του μικρού χωριού.

Από το ορμητικό πέρασμα του χειμάρρου της λάσπης σημειώθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές σε κτήριο, υποδομές κι οδικό δίκτυο, ενώ ευτυχώς δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί μεταξύ όσων βρέθηκαν μπροστά στο σαρωτικό πέρασμα του χειμάρρου.

Στα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι εμφανής ο φόβος των κατοίκων που σπεύδουν να απομακρυνθούν από τα σημεία που θάφτηκαν κάτω από την λάσπη, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε πολλά σημεία, το ύψος της λάσπης ξεπέρασε ακόμα και γέφυρες που βρίσκονταν πάνω από την κοίτη του χειμάρρου.