Προς «καρατόμηση» οι αρχηγοί ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστικής

Gazzetta team
Προς «καρατόμηση» οι αρχηγοί ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστικής
Από το όλα έγιναν σωστά στις αλλαγές των αρχηγών της Ελληνικής Αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Σα «χάρτινος πύργος» μοιάζει να καταρρέει το αφήγημα της κυβέρνησης περί ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού σε ότι έχει να κάνει με τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, τα θύματα των οποίων φτάνουν πλέον τους 90 ανθρώπους.

Αυτό καθώς ο πρωθυπουργός έχει ήδη αποδεχτεί την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού και τις φήμες που κυκλοφορούν όλο και πιο έντονα τις τελευταίες ώρες και θέλουν το ΚΥΣΕΑ να συνεδριάζει άμεσα, με σκοπό την «καρατόμηση» των επικεφαλής Αστυνομίας και Πυροσβεστικής. Εξάλλου και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, θεωρείται υπ' ατμόν. Στον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, φαίνεται να χρεώνεται μια συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, μόλις τέσσερις μέρες πριν την τραγωδία που έπληξε την χώρα, στην οποία και ανέφερε πως ο κρατικός μηχανισμός είναι απόλυτα έτοιμος να αντιμετωπίσει τους κινδύνους.

Η αποπομπή του τελευταίου πάντως, ίσως καθυστερήσει ως και την Τρίτη, όταν ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει το νέο μοντέλο «Πολιτικής Προστασίας», αυτό που μέχρι σήμερα, αναφέρεται ως «υπερ-όργανο» που θα διαδεχτεί την γγ Πολιτικής Προστασίας.

Όσο για τους αρχηγούς Πυροσβεστικής και Αστυνομίας, μπορεί οι ίδιοι στη συνέντευξη που έδωσαν από κοινού με τους Δημήτρη Τζανακόπουλο και Νίκο Τόσκα, να μην αναγνώρισαν κανένα επιχειρησιακό λάθος, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τους πολιτικούς τους προϊσταμένους που μοιάζουν πλέον να έχουν σχηματίσει γνώμη για τα γεγονότα.

Όλα αυτά βέβαια, αν δηλαδή, μετά τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αποπεμφθούν τόσο ο γγ Πολιτικής Προστασίας όσο και οι επικεφαλής των δυο σωμάτων, ως υπεύθυνοι για το επιχειρησιακό κομμάτι της κατάσβεσης, της διαχείρισης και της διάσωσης, σήμαινουν ότι το αφήγημα της κυβέρνησης για το «σχέδιο» που εφαρμόστηκε και το οποίο «δεν έχει σημαντικά λάθη» θα έχει καταρρεύσει οριστικά.

Πηγή: insider.gr