Το Στόουνχετζ «έφτασε» στο Μιλάνο (pics)

Gazzetta team
Το Στόουνχετζ «έφτασε» στο Μιλάνο (pics)
Οι Μιλανέζοι –κι όσοι επισκέφθηκαν το Μιλάνο μεταξύ 12 και 15 Απριλίου– είχαν την ευκαιρία να ξεσαλώσουν στο γιγάντιο φουσκωτό «Στόουνχετζ» που είχε εγκατασταθεί στο Πάρκο Γλυπτών της πόλης.

Η «Ιεροσυλία» του Τζέρεμι Ντέλερ είναι μία σε φυσική διάσταση (1 προς 1) αναπαράσταση του αρχαιολογικού χώρου Στόουνχετζ. Αλλά σε φουσκωτό, οι επισκέπτες εκεί, μικροί, μεγάλοι, μπορούν να το χαρούν σαν τραμπολίνο.

Την εγκατάσταση του Ντέλερ παρουσίασε το Ίδρυμα Νικόλα Τρουσάρντι, με αφορμή την 23η MiArt και την Εβδομάδα Τέχνης του Μιλάνου. Ήταν η πρώτη φορά που ο διάσημος Βρετανός καλλιτέχνης συνεργάστηκε με ιταλικό ίδρυμα σε ένα σόλο πρότζεκτ.

Κεντρική θέση στα έργα του Ντέλερ έχει το ενδιαφέρον του στα ιστορικά γεγονότα και η επιρροή τους στην ποπ κουλτούρα και τις φολκλόρ καλλιτεχνικές εκφράσεις. Και όλες οι εγκαταστάσεις του χαρακτηρίζονται από συμμετοχή του κοινού.

Στην «Ιεροσυλία» ο Ντέλερ μεταμορφώνει το μνημείο του Στόουνχετζ σε ένα τεράστιο φουσκωτό παιχνίδι για παιδιά, αναπαράγοντάς το σε πλαστικό με διάμετρο 35 μέτρων. Μια εγκατάσταση, μέσα στην οποία μπορείς να σκαρφαλώσεις, να πηδήξεις, να κάνεις τούμπες.

Χαρά και παιχνίδι, κάθε μέρα για τέσσερις ολόκληρες μέρες, από τις 11.00 το πρωί ως τις 8.00 το βράδυ.