Αδιάκοπη η διεθνής συμπαράσταση στην Ελλάδα: Μηνύματα αλληλεγγύης από τον Πάπα και τους Έλληνες του Καΐρου

Gazzetta team
Αδιάκοπη η διεθνής συμπαράσταση στην Ελλάδα: Μηνύματα αλληλεγγύης από τον Πάπα και τους Έλληνες του Καΐρου
Ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας δήλωσε την συμπαράστασή του προς τους πληγέντες των πυρκαγιών, ενώ σε αντίστοιχες ενέργειες με αρκετό συμβολιμσό προχώρησαν τόσο οι υπέυθυνοι της ελληνικής παροικίας στο Κάιρο της Αιγύπτου όσο κι η λιθουανική κυβέρνηση.

Την αμέριστη συμπαράστασή του για την τραγωδία που έπληξε την ανατολική Αττική απέστειλε ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας, πάπας Φραγκίσκος, στον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, μέσω του υπουργού Εξωτερικών του Βατικανού, καρδιναλίου Πιέτρο Παρολίν.

Ειδικότερα, στο μήνυμα συμπαράστασης του Πάπα Φραγκίσκου αναφέρεται:

«Η Αυτού Αγιότης ο Πάπας Φραγκίσκος με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκε για τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Ελλάδα, και εκφράζει την αλληλεγγύη του σε όλους όσοι επλήγησαν από αυτήν την τραγωδία. Ιδιαίτερα προσεύχεται στη μνήμη των θυμάτων, επικαλούμενος την αγάπη του Παντοδύναμου Θεού, και ενθαρρύνει τις αρμόδιες αρχές και τις ομάδες διάσωσης στις συνεχιζόμενες προσπάθειές τους για τη διάσωση επιζώντων. Για όλους όσοι πενθούν ο Πάπας Φραγκίσκος επικαλείται τις ευλογίες του Κυρίου για παρηγοριά και δύναμη».

Στα γαλανόλευκα οι «Τρεις Σταυροί» του Βίλνιους

Τη συμπαράστασή τους στην ελληνική τραγωδία δείχνουν οι Λιθουανοί, φωταγωγώντας ένα από τα πλέον εμβληματικά μνημεία της πρωτεύουσας της χώρας τους στα χρώματα της γαλανόλευκης σημαίας.

Συγκεκριμένα, καθώς η Ελλάδα θρηνεί, το μνημείο των Τριών Σταυρών στο Βίλνιους φωτίζεται στα χρώματα της ελληνικής σημαίας, σε μπλε και άσπρο, σε ένδειξη αλληλεγγύης στο ελληνικό έθνος μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι.

Μεσίστιες οι σημαίες στα κτίρια της Ελληνικής Κοινότητας στο Κάιρο

Τη βαθιά οδύνη τους για την τραγωδία της φονικής πυρκαγιάς που έπληξε την ανατολική Αττική εξέφρασαν ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, δημοσιεύοντας σχετικό ψήφισμα στην επίσημη ιστοσελίδα του πρεσβυγενούς παροικιακού οργανισμού της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω ψήφισμα, το ΔΣ της Κοινότητας καταγράφει και πάλι την πρόθεσή του να διατεθεί το Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου δωρεάν στη διάθεση πυρόπληκτων για ιατρική περίθαλψη, φιλοξενία και δωρεάν σίτιση.

Επίσης, επισημαίνεται η απόφαση να σταλεί επιστολή συμπαράστασης προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, εκφράζοντας τη συμπαράσταση της Κοινότητας στην πατρίδα, στις δύσκολες ώρες που περνούν συμπολίτες μας.

Τέλος, το ΔΣ ανακοινώνει την απόφασή του να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα τμήματά (γενικά γραφεία, σχολείο, νοσοκομείο) για τρεις ημέρες, σε ένδειξη πένθους για τις ζωές που χάθηκαν.