Ένας νεκρός στις δασικές πυρκαγιές που μαίνονται σε πολλά μέτωπα στην Καλιφόρνια

Gazzetta team
Ένας νεκρός στις δασικές πυρκαγιές που μαίνονται σε πολλά μέτωπα στην Καλιφόρνια
Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σήμερα σε μια δασική πυρκαγιά η οποία κινείται ταχύτατα στη νότια Καλιφόρνια την ώρα που οι φλόγες καίνε σπίτια και επιχειρήσεις και έχουν προκαλέσει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, ανακοίνωσε η πυροσβεστική.

Ένας χειριστής εκσκαφέα σκοτώθηκε στην πυρκαγιά Καρ που έχει ξεσπάσει στην κομητεία Σάστα και τριπλασιάστηκε σε μέγεθος τις δύο τελευταίες ημέρες έχοντας κατακάψει πλέον 113.000 στρέμματα, σύμφωνα με την υπηρεσία δασών και πυροπροστασίας της πολιτείας της Καλιφόρνιας.

Η πυρκαγιά έχει διασχίσει τον ποταμό Σακραμέντο και τώρα απειλεί εκατοντάδες σπίτια στα περίχωρα της πόλης Ρέντινγκ.

«Η πυρκαγιά κινείται τόσο γρήγορα ώστε οι δυνάμεις ασφαλείας προχωρούν σε εκκενώσεις όσο πιο γρήγορα μπορούν. Υπάρχουν τραυματισμοί πολιτών και πυροσβεστών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής της Καλιφόρνιας Σκοτ ΜακΛιν.

Οι δρόμοι που οδηγούν έξω από το Ρέντινγκ, μια πόλη 90.000 κατοίκων, έχουν μπλοκαριστεί καθώς πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Περισσότεροι από 1.700 πυροσβέστες συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Στο μεταξύ ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν κήρυξε την Πέμπτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις Κομητείες Σάστα και Ρίβερσαϊντ εξαιτίας των πυρκαγιών Καρ και Κράνστον που μαίνονται στη περιοχή και ενισχύονται από τις υψηλές θερμοκρασίες (37° Κελσίου) και τη χαμηλή υγρασία.

Η πυρκαγιά Κράνστον είναι μια από τις πολλές που εκδηλώθηκαν την Τετάρτη στην Κομητεία Ρίβερσαϊντ και οι αρχές λένε πως θεωρούν ότι προκάλεσε ο ίδιος ύποπτος.

Ο Μπράντον ΜακΓκλόβερ, 32 ετών, συνελήφθη την Τετάρτη στην πόλη Χέμετ και του ασκήθηκε δίωξη για πέντε εμπρησμούς από πρόθεση, ανέφερε η υπηρεσία προστασίας δασών των ΗΠΑ.