Τρεις Παλαιστίνοι κι ένας Ισραηλινός νεκροί από τις συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας

Gazzetta team
Τρεις Παλαιστίνοι κι ένας Ισραηλινός νεκροί από τις συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας
Ένας Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε σήμερα από πυρά Παλαιστινίων κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης του στρατού κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

«Κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου, μια ομάδα τρομοκρατών πυροβόλησε εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών. Ο ένας από αυτούς τραυματίστηκε σοβαρά και υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του» ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο στρατός απάντησε εξαπολύοντας αεροπορικές επιδρομές εναντίον του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο στρατιώτης αυτός ήταν ο πρώτος Ισραηλινός που σκοτώνεται αφότου ξεκίνησε, στις 30 Μαρτίου, το κίνημα κατά του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας Άβιγκντορ Λίμπερμαν διαμήνυσε ότι το Ισραήλ θα αντιδράσει «πολύ πιο σκληρά» εναντίον της Χαμάς αν η οργάνωση αυτή εξακολουθήσει να εκτοξεύει ρουκέτες εναντίον του ισραηλινού εδάφους.

Είχε προηγηθεί η εκτόξευση τριών ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας, εκ των οποίων οι δύο αναχαιτίστηκαν.

Αναζωπύρωση της έντασης στην περιοχή

Τέσσερις Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων τρεις «μαχητές» της Χαμάς σκοτώθηκαν σήμερα στη Γάζα από τον ισραηλινό στρατό ο οποίος προχώρησε σε σφοδρούς βομβαρδισμούς στον παλαιστινιακό θύλακα, σε αντίποινα για τα «πυρά» εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών κοντά στα σύνορα.

Μαχητικά αεροσκάφη και άρματα μάχης βομβάρδισαν "στρατιωτικούς στόχους σε όλη τη λωρίδα της Γάζας" ανέφερε ο στρατός, κατηγορώντας τη Χαμάς για την κλιμάκωση αυτή. Είχαν προηγηθεί νέες διαδηλώσεις των Παλαιστίνιων κοντά στο φράχτη ασφαλείας που χωρίζει τον παλαιστινιακό θύλακα από το Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Άμυνας, όπως ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Ο εκπρόσωπός του δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να επιβεβαιώσει αυτήν την πληροφορία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στο Χαν Γιουνές, στη νότια λωρίδα της Γάζας. Άλλος ένας σκοτώθηκε στη Ράφα. Το ένοπλο παρακλάδι της Χαμάς επιβεβαίωσε ότι και οι τρεις ήταν «μαχητές» του.

Ένας τέταρτος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε κοντά στα σύνορα, στα ανατολικά της πόλης της Γάζας.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή Νικολάι Μλαντένοφ κάλεσε το Ισραήλ και τη Χαμάς να αποφύγουν την κλιμάκωση της βίας, με ανάρτησή του στο Twitter. «Όλοι στη Λωρίδα της Γάζας θα πρέπει να απομακρυνθούν από το χείλος του γκρεμού. Όχι την επόμενη εβδομάδα. Όχι αύριο. ΑΜΕΣΩΣ», τόνισε εμφατικά.

«Εκείνοι που θέλουν να προκαλέσουν έναν πόλεμο μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών δεν πρέπει να τα καταφέρουν», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ