Γεμάτη λύματα αποχέτευσης αλλά και τρεις σκελετούς η σαρκοφάγος που βρέθηκε στην Αλεξάνδρεια (pics)

Gazzetta team
Γεμάτη λύματα αποχέτευσης αλλά και τρεις σκελετούς η σαρκοφάγος που βρέθηκε στην Αλεξάνδρεια (pics)
Η απογοήτευση κυριαρχεί μετά το άνοιγμα της σαρκοφάγου που εντοπίστηκε πριν από μερικές ημέρες σε βάθος αρκετών μέτρων στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Η βάρους άνω των 30 τόνων γρανιτένια σαρκοφάγος που πρόσφατα βρέθηκε στην Αλεξάνδρεια είναι πλέον ανοιχτή.

Οι αρχαιολόγοι του Αιγυπτιακού Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων την άνοιξαν και σύμφωνα με τη σχετική ανάρτησή τους στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Facebook είναι γεμάτη λύματα ή όμβρια ύδατα, από διαρροή στο δίκτυο αποχέτευσης της περιοχής, καθώς και τρεις σκελετούς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Shaaban Abdel-Moneim, αυθεντία στις μούμιες και τους σκελετούς, η αρχική προεπισκόπηση των ευρημάτων, μάλλον, παραπέμπει σε ανώτερους αξιωματικούς του στρατού.

Tα όμβρια ύδατα, εικάζεται πως πλημμύρισαν το εσωτερικό της σαρκοφάγου, από μία τρύπα που είχε διαπεράσει τον γρανίτη.

Παράλληλα, μέχρι τώρα δεν έχει καταγραφεί εύρεση κτερισμάτων, ενώ οι Αιγύπτιοι αξιωματούχοι διέψευσαν κατηγορηματικά ότι στο εσωτερικό βρίσκεται η σορός κάποιου εξαιρετικά σημαίνοντος προσώπου.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, μία Επιτροπή του Υπουργείου Αρχαιοτήτων δήλωσε ότι η σαρκοφάγος περιέχει τρεις σκελετούς πολεμιστών που φαίνεται να έχουν πεθάνει κατά τη διάρκεια της μάχης.

Ο Γενικός Γραμματέας προσέθεσε ότι η ημερομηνία της σαρκοφάγου δεν έχει καθοριστεί ακόμη, αν δηλαδή ανήκει στην Πτολεμαϊκή περίοδο (332-30 π.Χ.) ή στη Ρωμαϊκή περίοδο (30 π.Χ. - 642 μ.Χ.).

Ένας από τους παρεβρισκόμενους επιστήμονες δήλωσε ότι το κρανίο ενός εκ των τριών σκελετών, φέρει τραύμα από βέλος.

Οι σκελετοί και η σαρκοφάγος θα μεταφερθούν στην αποθήκη όπου στεγάζονται τα αρχαία ευρήματα της Αλεξάνδρειας, για περαιτέρω μελέτη.