Ο προσωπάρχης του Μακρόν ντύθηκε αστυνομικός και ξυλοκόπησε διαδηλωτές (vids)

Gazzetta team
Ο προσωπάρχης του Μακρόν ντύθηκε αστυνομικός και ξυλοκόπησε διαδηλωτές (vids)
Τεράστιες αντιδράσεις έχουν προκληθεί στην γαλλική πολιτική σκηνή, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που απεικονίζουν το υπεύθυνο προσωπικού του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, να κυνηγάει και να ρίχνει στο έδαφος διαδηλωτές, φορώντας παράνομα αστυνομικό κράνος.

Το περιστατικό καταγράφηκε από τις κάμερες παριστάμενων δημοσιογράφων, κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων την Πρωτομαγιά, ενώ δημοσιογράφοι, πολιτικοί αντίπαλοι κι ακτιβιστές κατηγορούν τον Μακρόν για συγκάλυψη του προσωπάρχη του.

Στα βίντεο που αναρτήθηκαν κι έχουν προκαλέσει σάλο από τις πράξεις του Αλεξάντρ Μπεναλιά, φαίνεται ο επικεφαλής του γραφείο προσωπικού της γαλλικής προεδρίας, να φορά κράνος παρά το γεγονός ότι δεν έχει αντίστοιχη εξουσιοδότηση, ενώ στη συνέχεια «συλλαμβάνει» δύο διαδηλωτές και τους παραδίδει στις αστυνομικές αρχές.

Ο πρωτοφανής ντόρος γύρω από την υπόθεση οδήγησε τον Εμανουέλ Μακρόν σε δημόσια δήλωση, στην οποία ανέφερε ότι ο Μπεναλiιά παύθηκε από τα καθήκοντά του, μόλις παραδέχθηκε την συμμετοχή του στο συμβάν κι ότι πλέον παραμένει διοικητικός υπάλληλος στο μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Πληροφορίες: dailymail.co.uk.