Tο Ντουμπάι αποκτά τη μεγαλύτερη γεωργική εγκατάσταση στον κόσμο (vid)

Gazzetta team
Tο Ντουμπάι αποκτά τη μεγαλύτερη γεωργική εγκατάσταση στον κόσμο (vid)
Η μεγαλύτερη γεωργική εγκατάσταση παγκοσμίως αναμένεται να δημιουργηθεί κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Al Maktoum στο Dubai World Central καθώς η Emirates Flight Catering (EKFC) και η Crop One (παγκόσμιος ηγέτης στα συστήματα κάθετης εκμετάλλευσης) θα επενδύσουν από κοινού 40 εκατομμύρια δολάρια για τη μεγαλύτερη κάθετη γεωργική εγκατάσταση, παγκοσμίως.

Το έργο υλοποιείται με κοινοπραξία ανάμεσα στην Emirates Flight Catering και την Crop One Holdings με έδρα τις ΗΠΑ, παγκόσμιο ηγέτη στα συστήματα κάθετης εκμετάλλευσης.

Ο πρόεδρος ης Emirates Airline and Group, Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum αναφερόμενος στην επένδυση δήλωσε ότι πρόκειται για ένα ορόσημο για το Emirates Group, το Ντουμπάϊ και τα ΗΑΕ και συνδέεται απόλυτα με το στόχο των ΗΑΕ για μεγαλύτερη αγροτική αυτάρκεια, ένα όραμα που ξεκίνησε με τον εκλιπόντα Σεΐχη Zayed bin Sultan Al Nahyan, τον ιδρυτή των ΗΑΕ. Παράλληλα, ανέφερε ότι η Emirates Flight Catering ως μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις τροφοδοσίας αεροπορικών εταιρειών στον κόσμο αναζητά πάντα την καινοτομία και εισάγει υψηλής τεχνολογίας δραστηριότητες οι οποίες την βοηθούν εκτός των άλλων στο να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα».

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Όταν ολοκληρωθεί, η κάθετη γεωργική εγκατάσταση θα καλύπτει 130.000 τετραγωνικά πόδια, αλλά η παραγωγή θα αντιστοιχεί συνολικά, σε γεωργική έκταση 900στρεμμάτων. Με την ολοκλήρωση της παραγωγικής διαδικασίας, θα συλλέγονται καθημερινά, 2.700 κιλά λαχανικών χωρίς φυτοφάρμακα, χρησιμοποιώντας 99% λιγότερο νερό από τα υπαίθρια χωράφια.

Η έναρξη κατασκευής έχει προγραμματιστεί για το Νοέμβριο του 2018 και αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος του 2019.


Πηγή: insider.gr