Ο Ζάεφ πρότεινε το ερώτημα του δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ

Gazzetta team
Ο Ζάεφ πρότεινε το ερώτημα του δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ
Το ερώτημα του δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ πρότεινε ο Ζόραν Ζάεφ στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Η σύσκεψη διενεργήθηκε σε επίπεδο αρχηγών με την παρουσία ενός βουλευτή από κάθε κόμμα. Από τη σύσκεψη αποχώρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος του VMRO DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στη Sportingbet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας*. * Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις (21+)

Ο Ζόραν Ζάεφ, ενημέρωσε στη συνάντηση τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για την ενδεχόμενη διατύπωση της ερώτησης στο δημοψήφισμα η οποία θα είναι: «Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ με την υποστήριξη της συμφωνίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας;»

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ δήλωσε μετά την συνάντηση πως όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων, που έμειναν μέχρι το τέλος της συνάντησης, τάχθηκαν υπέρ της επιτυχούς διεξαγωγής του επικείμενου δημοψηφίσματος και χαρακτήρισε την συμπεριφορά του Μίτσκοσκι επιπόλαια, ανεύθυνη και προσβλητική για όλους τους πολιτικούς παράγοντες και τους πολίτες της πΓΔΜ.

Ο Ζάεφ ανακοίνωσε πως σήμερα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στην οποία ο Μίτσκοσκι, όπως ανέφερε ο Ζάεφ, θα έχει ακόμη μια ευκαιρία να αποδείξει εάν είναι υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, και υπέρ του δικαιώματος των πολιτών να αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας .


Πηγή: insider.gr