H Google θα ασκήσει έφεση στο πρόστιμο των 4,34 δισ. της Κομισιόν

Gazzetta team
H Google θα ασκήσει έφεση στο πρόστιμο των 4,34 δισ. της Κομισιόν
Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε την πρόθεση του να ασκήσει έφεση ενάντια στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Σκοπεύουμε να ασκήσουμε έφεση κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» δήλωσε εκπρόσωπος της Google για το πρόστιμο-μαμούθ 4,34 δισ. ευρώ που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μονοπωλιακές πρακτικές που σχετίζονται με το λειτουργικό σύστημα Android.

Aξεπέραστο Live Στοίχημα και πολλά ειδικά στοιχήματα για όλους τους αγώνες! (21+)

Σύμφωνα με την εκτίμηση της Κομισιόν, ο αμερικανικός όμιλος έχει επιβάλει παράτυπους όρους στις εταιρείες που κατασκευάζουν κινητά τηλέφωνα και έχουν σε αυτά εγκατεστημένο το Android, υποχρεώνοντας τις κατασκευάστριες εταιρείες να χρησιμοποιούν τη δική της ομώνυμη μηχανή αναζήτησης, καθώς και άλλες υπηρεσίες της.

Αυτή η κατάσταση, σύμφωνα με την Κομισιόν, βλάπτει τη λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού και περιορίζει τις επιλογές των καταναλωτών.

«Το λειτουργικό Android έχει δημιουργήσει περισσότερες επιλογές για όλους, όχι λιγότερες» απαντά από την πλευρά της η Google.

«To ακμάζον οικοσύστημα, η καινοτομία και η μείωση των τιμών αποτελούν κλασικά χαρακτηριστικά του ισχυρού ανταγωνισμού» προσθέτει η αμερικανικός κολοσσός.

Πηγή: reader.gr