«Επικράτηση» του Βλαντιμίρ Πούτιν στη σύνοδο κορυφής βλέπει η εφημερίδα Le Monde

Gazzetta team
«Επικράτηση» του Βλαντιμίρ Πούτιν στη σύνοδο κορυφής βλέπει η εφημερίδα Le Monde
Με τον τίτλο: «Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κυριαρχεί στη συνάντηση του Ελσίνκι απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ» σχολιάζει η εφημερίδα Le Monde τη σημερινή συνάντηση κορυφής μεταξύ των δύο ηγετών.

«Μια σχέση επί ίσοις όροις φαίνεται ότι αλίευσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν» από τις συνομιλίες του με τον Τραμπ, επισημαίνει η εφημερίδα, χαρακτηρίζοντας πολύ φιλική την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο πρόεδροι το απόγευμα.

Η γαλλική εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Τραμπ αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του σε μια βίαιη επίθεση εναντίον των Δημοκρατικών αντιπάλων του και των μέσων ενημέρωσης, τα οποία θεωρεί ότι συνολικά διάκεινται εχθρικά απέναντι στην προσέγγιση με τη Ρωσία, την οποία επιθυμούσε ο ίδιος.

«Τα συγχαρητήριά του προς τον συνομιλητή του για την οργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που ολοκληρώθηκε χθες, ξεχρεώθηκαν με μια μπάλα που του έδωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και την οποία ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών υποσχέθηκε να την εμπιστευτεί στον γιο του, Μπάρον, μεγάλο λάτρη του αθλήματος», συνεχίζει.

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στα θέματα στα οποία αναμένει μια αισθητή βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών που, όπως υπενθύμισε, δεν είναι μόνο πυρηνικές δυνάμεις αλλά και κυρίαρχες στον τομέα της ενέργειας – υπογραμμίζοντας με αυτόν τον τρόπο την άποψή του περί ισότητας μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον. Ο Πούτιν ήταν επίσης ο πρώτος που αναφέρθηκε στο πιο ευαίσθητο ζήτημα: στη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016. Αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχεσή και πρότεινε, στο θέμα αυτό, μια συνεργασία των δύο χωρών. Όταν ρωτήθηκε με τη σειρά του ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε την εντύπωση ότι συμφωνεί πλήρως, προσθέτει η εφημερίδα.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ