Ένα μπουκάλι αρώματος περιείχε τον νευροτοξικό παράγοντα νόβιτσοκ

Gazzetta team
Ένα μπουκάλι αρώματος περιείχε τον νευροτοξικό παράγοντα νόβιτσοκ
Ένα μπουκάλι αρώματος περιείχε τον νευροτοξικό παράγοντα νόβιτσοκ από τον οποίον μολύνθηκαν δύο άνθρωποι στο Έιμσμπερι της Αγγλίας, σύμφωνα με δήλωση του αδελφού ενός από τα θύματα στο BBC.

Σύμφωνα με τον Μάθιου Ρόουλι, ο αδελφός του Τσάρλι, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, του είχε πει ότι είχε μαζέψει το μπουκάλι.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία, η οποία ηγείται της έρευνας, αρνήθηκε πάντως να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του.

Νωρίτερα η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι η ουσία αυτή βρισκόταν μέσα σε ένα μικρό μπουκάλι.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Ο Τσάρλι Ρόουλι και η σύντροφός του Ντον Στέρτζες εκτέθηκαν στον νευροτοξικό παράγοντα στις 30 Ιουνίου.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για φόνο μετά τον θάνατο της Στέρτζες στις 8 Ιουλίου.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι το περιστατικό συνδέεται με τη δηλητηρίαση με νόβιτσοκ του ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στις 4 Μαρτίου στο Σάλσμπερι.

Την Παρασκευή η αστυνομία επανέλαβε την έκκλησή της προς τους πολίτες της περιοχής να μην μαζεύουν άγνωστης προελεύσεως αντικείμενα, περιλαμβανομένων των προϊόντων κοσμετικής.

Όπως είπε στο BBC News ο Μάθιου Ρόουλι, ο αδελφός του Τσάρλι «δεν είναι εκείνος που ήξερα», παρότι όπως πρόσθεσε, τώρα λαμβάνει στερεά τροφή.

Όπως επισημαίνει ο συντάκτης αρμόδιος για θέματα εσωτερικής επικαιρότητας του BBC, ο Ντάνι Σο, η πληροφορία για το μπουκάλι αρώματος πιθανόν να είναι ένα σημαντικό στοιχείο για τους ερευνητές που επιχειρούν να απομονώσουν την πηγή προέλευσης του νευροτοξικού παράγοντα και το πώς βρέθηκε εκεί.

«Από πού προήλθε, από πού αγοράστηκε, είναι κάτι πολύ σπάνιο, είναι κάτι ασυνήθιστο, είναι κάτι το οποίο αγοράστηκε από ένα συγκεκριμένο κατάστημα μια συγκεκριμένη περίοδο; Αυτό θα μπορούσε να είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για την έρευνα, το να διαπιστωθεί ποιός ευθύνεται για την επίθεση εναντίον των Σκριπάλ και επίσης για την τελευταία αυτή επίθεση», εξηγεί ο Σο.