Τελικά οι 12 διασωθέντες μαθητές δεν θα δουν ούτε από την τηλεόραση τον τελικό του Μουντιάλ

Gazzetta team
Τελικά οι 12 διασωθέντες μαθητές δεν θα δουν ούτε από την τηλεόραση τον τελικό του Μουντιάλ
Τα 12 αγόρια και ο προπονητής του ποδοσφαίρου τους που διασώθηκαν από μια πλημμυρισμένη σπηλιά στην Ταϊλάνδη θα παρακολουθήσουν μαγνητοσκοπημένο και όχι σε απευθείας μετάδοση τον σημερινό τελικό για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, δήλωσε αξιωματούχος από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύονται.

«Δεδομένου ότι ο τελικός θα μεταδοθεί αρκετά αργά για εμάς, και θέλουμε τα αγόρια να ξεκουραστούν και να μην κοιτούν πολύ ώρα τις οθόνες, το πιθανότερο είναι ότι θα μαγνητοσκοπήσουμε τον τελικό για να τους τον δείξουμε αργότερα», δήλωσε η αξιωματούχος από το νοσοκομείο Τσιανγκ Ράι, η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της. Ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σήμερα στη Μόσχα, στις 10.00 το βράδυ, ώρα Ταϊλάνδης.

Επιστροφή* πονταρίσματος στον αγώνα Γαλλία - Κροατία αν o Ζιρού σκοράρει το 1ο γκολ στην αναμέτρηση! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Η FIFA είχε προσκαλέσει τα αγόρια και τον προπονητή τους να παρακολουθήσουν τον τελικό στη Μόσχα, ωστόσο δεν μπορούν να μεταβούν στη Ρωσία για ιατρικούς λόγους.

Την ίδια ώρα, περίπου 4.000 εθελοντές συμμετείχαν σήμερα στον καθαρισμό του χώρου γύρω από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ.

Στην περιοχή είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες διασώστες και εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης, που έσπευσαν να βοηθήσουν στη διάσωση και να μεταδίδουν όλες τις εξελίξεις.

Οι αρχές έχουν κλείσει προς το παρόν το σπήλαιο αλλά ελπίζουν να το ανοίξουν και πάλι ως τουριστικό προορισμό, λαμβάνοντας, ωστόσο, επαρκή μέτρα ασφάλειας προκειμένου να διασφαλίσουν ότι κανείς δεν θα παγιδευτεί πάλι.