Ζάεφ: «Έχουμε πολλούς λόγους να γιορτάζουμε» (vid)

Gazzetta team
Ζάεφ: «Έχουμε πολλούς λόγους να γιορτάζουμε» (vid)
Πανηγυρική ήταν η διάθεση του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, στο πλαίσιο των δηλώσεών του το βράδυ του Σαββάτου στην πόλη Μπίτολα. Την ίδια ώρα, 15 πάρτι σε ισάριθμες πόλεις λάμβαναν χώρα στο πλαίσιο των εορτασμών, για την πρόσκληση της ΠΓΔΜ για την έναρξη των συνομιλιών για την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Το σύνθημα των εκδηλώσεων, που πληρώθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό, ήταν «Προχωράμε μπροστά, η Μακεδονία στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ»

Στη δήλωσή του, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης των Σκοπίων ο Ζόραν Ζάεφ αναφερόταν διαρκώς στη "Μακεδονία", υποστηρίζοντας ότι έχει κάθε λόγο να γιορτάζει, διότι «πραγματοποιούμε τους κοινούς στρατηγικούς στόχους, τα κοινά μας όνειρα και τις κοινές μας ελπίδες».

Daily Predictor* με έπαθλο* €125.000 μετρητά* σε όλη τη διάρκεια του Μουντιάλ! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο Ζόραν Ζάεφ χαρακτήρισε τα πάρτι στις 15 πόλεις ως «πρόσκληση για ενότητα, με όλες τις πολιτικές διαφορές μας, για τους στρατηγικούς στόχους της χώρας μας, την ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ». «Αυτό που πέτυχε η "Μακεδονία" σε ένα χρόνο είναι επιτυχία όλων μας. Έχουμε λόγους να πανηγυρίζουμε και να ξεπεράσουμε τις διαφωνίες μας», είπε ο κ. Ζάεφ, θέλοντας να κερδίσει πόντους ενόψει του δημοψηφίσματος στην χώρα.

Συνέχισε λέγοντας «απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες: Σήμερα τα πράγματα που μας χωρίζουν δεν είναι τόσο δυνατά όσο τα πράγματα που μας ενώνουν Και αυτά είναι η ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα και η πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ. Αυτές είναι οι δυνάμεις που θα μας ανοίξουν το δρόμο για το μέλλον».

«Η "Μακεδονία" είναι μια ελεύθερη χώρα. Κάθε πολίτης αποφασίζει μόνος του τη θέση του. Καλώ εσάς και την αντιπολίτευση: Ας αποφασίσουμε το μέλλον της "Μακεδονίας". Ας σταματήσουμε τα μίση», κατέληξε ο Πρωθυπουργός της FYROM.

Εν τω μεταξύ, χλιαρή από πλευράς προσέλευσης και συμμετοχής ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στα πάρτι, όπου τραγούδησαν δημοφιλείς καλλιτέχνες και dj’s έπαιξαν μουσική, όπως φαίνεται και στα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.


Πηγή: reader.gr