Τα δύο τρίτα των Γερμανών θεωρούν τον Τραμπ μεγαλύτερη απειλή από τον Πούτιν

Gazzetta team
Τα δύο τρίτα των Γερμανών θεωρούν τον Τραμπ μεγαλύτερη απειλή από τον Πούτιν
Περίπου τα δύο τρίτα των Γερμανών θεωρούν τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ειρήνη απ’ ό,τι τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Τα ευρήματα της έρευνας γίνονται γνωστά την ώρα που οι δύο ηγέτες ετοιμάζονται να συναντηθούν αύριο Δευτέρα στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

Η πλειονότητα των 2.052 ερωτηθέντων που συμμετείχαν στην έρευνα της YouGov για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου (dpa) δήλωσε επίσης ότι ο Πούτιν της φαίνεται πιο αρεστός, πιο ικανός και πιο ισχυρός από τον Τραμπ. Μόλις το 5% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θεωρεί τον Τραμπ ικανότερο ηγέτη – 56% των ερωτηθέντων προτίμησε τον Πούτιν, ενώ οι υπόλοιποι δεν έδωσαν απάντηση.

Για ανταγωνιστικές αποδόσεις, άκου τη θεία Βίστα!

Σύμφωνα με την έρευνα, οι περισσότεροι θεωρούν τον Πούτιν ισχυρότερο ηγέτη (43% σε σχέση με 25%), αν και οι ΗΠΑ υπερέχουν της Ρωσίας οικονομικά και στρατιωτικά. Συνολικά, το 64% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θεωρεί τον Τραμπ μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ειρήνη σε σχέση με τον Πούτιν (16%).