Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν εργαστήριο μουμιοποίησης που χρονολογείται στο 700 π.Χ

Gazzetta team
Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν εργαστήριο μουμιοποίησης που χρονολογείται στο 700 π.Χ
Το εύρημα θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα των τελευταίων δεκαετιών, ενώ αναμένεται να αποκαλύψει τα καλά κρυμμένα μυστικά των επιθανάτιων παραδόσεων των αρχαίων Αιγυπτίων.

Την έναρξη της ανασκαφής ενός εργαστηρίου μουμιοποίησης που ανακαλύφθηκε μαζί με ένα κοινόχρηστο ταφικό χώρο, αποτελούμενο μοναδικά από διάφορους ταφικούς θαλάμους και χρονολογείται από τη Σαϊτ-Περσική περίοδο (664-404 π.Χ.), νότια της Πυραμίδας Unas στη Σακάρα της Γκίζας στο Κάιρο, ανακοίνωσε ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου κ. Χάλιντ Ελ Ανάνι.

Το Παγκόσμιο παίζεται στη Novibet με προσφορά* ημέρας και δεκάδες ειδικά στοιχήματα! *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

Τις ανασκαφές κάνει η αιγυπτιακο-γερμανική αρχαιολογική αποστολή του Πανεπιστημίου Tübingen.

«Μια συλλογή από 35 μούμιες έχει αποκαλυφθεί μαζί με τέσσερις σφραγισμένες σαρκοφάγους που πρόκειται να ανοίξουν σύντομα για να διερευνήσουν τι βρίσκεται μέσα», δήλωσε ο Αιγύπτιος υπουργός. Προσέθεσε μάλιστα ότι ένα από τα πιο σημαντικά αντικείμενα που αποκαλύφθηκαν είναι μια επιχρυσωμένη μάσκα που βρέθηκε σε ένα ταφικό θάλαμο, που ανήκει πιθανόν σε ιερέα Αιγύπτιο.

Οι ειδικοί μιλάνε γενικά για μία σπάνια ανακάλυψη, που ενδεχομένως μας αποκαλύψει τα μυστικά της μουμιοποίησης, τα υλικά που χρησιμοποιούνταν τότε, τα αγγεία, τα κύπελλα, το βάθος στο έδαφος όπου γινόταν όλη αυτή η διαδικασία, ενώ υποστηρίζουν ότι θα ακολουθήσει η εξεύρεση και άλλων αρχαίων ευρημάτων.