Με δύο γκάφες γιόρτασαν οι Γάλλοι την εθνική γιορτή της «Ημέρας της Βαστίλης» (pic & vid)

Gazzetta team
Με δύο γκάφες γιόρτασαν οι Γάλλοι την εθνική γιορτή της «Ημέρας της Βαστίλης» (pic & vid)
Δύο απρογραμμάτιστα περιστατικά «αμαύρωσαν» τους εορτασμούς στην Γαλλία για την «Ημέρα της Βαστίλης».

Κόκκινους καπνούς, αντί για μπλε, έβγαλε ένα από τα εννέα Alphajet που θα σχημάτιζαν τη γαλλική σημαία στον ουρανό του Παρισιού, προκαλώντας... φρενίτιδα στους φωτογράφους που βρέθηκαν σήμερα στο Σανζ Ελιζέ.

Τα παρατράγουδα δεν έλειψαν, είναι η αλήθεια, από την παρέλαση της 14ης Ιουλίου στη γαλλική πρωτεύουσα, την οποία παρακολούθησε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Συνολικά, 4.290 στρατιώτες, 220 οχήματα, 250 άλογα, 64 αεροπλάνα και 30 ελικόπτερα συμμετείχαν στη φετινή παρέλαση.

Το δεύτερο απρόοπτο σημειώθηκε ακριβώς μπροστά στην εξέδρα των επισήμων, όταν δύο μοτοσικλετιστές της αστυνομίας συγκρούστηκαν μεταξύ τους, ευτυχώς με χαμηλή ταχύτητα.

Oι δύο αστυνομικοί εκτελούσαν φιγούρες, στο πλαίσιο μιας «χορογραφίας» στην οποία συμμετείχαν μοτοσικλέτες, άλογα και πεζοί στρατιώτες. Οι αστυνομικοί πάντως σηκώθηκαν πολύ γρήγορα, υπό το βλέμμα του προέδρου Μακρόν, ο οποίος τους χαμογέλασε με κατανόηση.

Στους φετινούς εορτασμούς επίτιμοι προσκεκλημένοι ήταν ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Χσιέν Λόονγκ και ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Τάρο Κόνο. Φέτος συμπληρώνονται 160 χρόνια από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Γαλλίας και της Ιαπωνίας ενώ, εδώ και 20 χρόνια, πιλότοι της Σιγκαπούρης εκπαιδεύονται στη γαλλική βάση του Καζό.

Οι Γάλλοι, ελπίζουν ότι αύριο, Κυριακή, θα κατακλύσουν ξανά τους δρόμους του Παρισιού για να γιορτάσουν τη νίκη του στο Παγκόσμιο Κύπελο έναντι της Κροατίας που έχει επίσης προκριθεί στον τελικό.

Πηγή: reader.gr