Ανακαλύφθηκαν τα οστά ζευγαριού που θάφτηκε αγκαλιασμένο πριν 3.000 χρόνια (pics)

Gazzetta team
Ανακαλύφθηκαν τα οστά ζευγαριού που θάφτηκε αγκαλιασμένο πριν 3.000 χρόνια (pics)
Το νέο αρχαιολογικό εύρημα των επιστημόνων έχει προκαλέσει απορίες κι ερωτήματα, καθώς ανάλογες περιπτώσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες σε ολόκληρη την ανθρώπινη ιστορία.

Μπροστά σε μία συγκλονιστική ανακάλυψη βρέθηκαν οι αρχαιολόγοι που πραγματοποιούν ανασκαφές στην περιοχή Πέτρικιβ της δυτικής Ουκρανίας, όταν σε έναν τάφο που χρονολογείται περίπου 3.000 χρόνια πριν, ανακάλυψαν ένα τους σκελετούς δύο ανθρώπων.

Αυτό, όμως, που προξένησε μεγαλύτερη εντύπωση στους επιστήμονες ήταν το γεγονός ότι οι δύο σκελετοί βρίσκονταν σε στάση αγκαλιάς, με την γυναίκα να έχει περάσει το ένα της χέρι κάτω από το σώμα του συντρόφου της.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχαιολόγων, θεωρείται σχεδόν αδύνατο ο χρόνος του θανάτου των δύο ανθρώπων να έγινε ταυτόχρονα, ενώ κατέληξαν πως επικρατέστερο σενάριο για το μοναδικό αυτό εύρημα είναι να θάφτηκε η σύζυγος ζωντανή μέσα στον τάφο του συντρόφου της.

Συγκεκριμένα, από τη στάση των σκελετών συμπέραναν ότι η γυναίκα δεν θα μπορούσε να ταφεί στη θέση που ήταν αν ήταν κι εκείνη νεκρή, ενώ οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι το ζευγάρι ανήκε στον προϊστορικό πολιτισμό της Βισότσκαγια, η οποία συνήθιζε να κάνει«τρυφερές» ταφές στα μέλη της.

Το ζευγάρι (το οποίο είχε ταφεί πριν από περίπου 3.000 χρόνια) έφερε κοσμήματα από μπρούτζο ενώ οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι η ταφή της γυναίκας ήταν εθελοντική, καθώς κατά πάσα πιθανότητα δεν επιθυμούσε να ζήσει με άλλο άνδρα μετά το θάνατο του συζύγου της.

Πηγή: ladbible.com