Εντυπωσιακά πλάνα από την κατεδάφιση μισοτελειωμένης γέφυρας στην Κολομβία (vids)

Gazzetta team
Εντυπωσιακά πλάνα από την κατεδάφιση μισοτελειωμένης γέφυρας στην Κολομβία (vids)
Την στιγμή της κατεδάφισης μίας μισοτελειωμένης γέφυρας στην ζούγκλα της Κολομβίας κατέγραψε ο κινηματογραφικός φακός και τα πλάνα είναι άκρως εντυπωσιακά, καθώς χιλιάδες τόνοι τσιμέντου, ατσαλιού κι άλλων υλικών γίνονται ένα με το έδαφος, σηκώνοντας σύννεφα σκόνης.

Η γέφυρα είχε προγραμματιστεί να έχει ολοκληρωθεί φέτος το καλοκαίρι, όμως ένα τραγικό δυστύχημα τον περασμένο Ιανουάριο άλλαξε τον σχεδιασμό κι εν τέλει οδήγησε στην απόφαση της κατεδάφισης των τμημάτων που είχαν ήδη ολοκληρωθεί.

Το Παγκόσμιο παίζεται στη Novibet με προσφορά* ημέρας και δεκάδες ειδικά στοιχήματα! *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

Η μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου κρεμαστή γέφυρα θα ένωνε τις δύο απόκρυμνες πλαγιές του φαραγγιού Τσιραχάρα, η μερική κατάρρευσή της όμως τον Ιανουάριο του 2018, που άφησε πίσω της 10 νεκρούς εργάτες, άλλαξε άρδην τα σχέδια, καθώς η μορφολογία του εδάφους κι η πιθανότητα ενός νέου πολύνεκρου δυστυχήματος κατέστησαν απαγορευτική την συνέχιση των εργασιών.

Για την κατεδάφισή της χρησιμοποιήθηκαν περίπου 100 κιλά πλαστικών εκρηκτικών, ενώ τα εντυπωσιακά πλάνα καταγράφηκαν από μέλη των συνεργείων που βρίσκονταν επί τόπου.

Τα σχέδια για την κατασκευή της γέφυρας είχαν εκπονηθεί εδώ κι αρκετά χρόνια, με σκοπό να μειώσει την οδική απόσταση μεταξύ της πρωτεύουσας Μπογκοτά και της ανατολικής Κολομβίας, ενώ ήδη οι μηχανικοί που είχαν επιφορτιστεί με το σχέδιο της κατασκευής, σκέφτονται τις εναλλακτικές τους επιλογές μετά την παταγώδη αποτυχία τους.