Ένας 14χρονος από τη Μιανμάρ το «κλειδί» για τη διάσωση των 12 αγοριών στην Ταϊλάνδη (vid)

Gazzetta team
Ένας 14χρονος από τη Μιανμάρ το «κλειδί» για τη διάσωση των 12 αγοριών στην Ταϊλάνδη (vid)
Το όνομά του είναι Αντούλ, ηλικίας 14 ετών και είναι από τη Μιανμάρ. Κι όμως έστω και αν είναι από τη Μιανμάρ και όχι την Ταϊλάνδη, ήταν αυτός που έπαιξε τον καθοριστικότερο ρόλο στο να διασωθούν τα παιδιά από το σπήλαιο στο οποίο βρέθηκε μαζί τους...

Ο Αντούλ Σαμ-ον όπως μαρτυρούν οι διασώστες, ήταν αυτός που επειδή γνώριζε Αγγλικά, μπόρεσε να συννενοηθεί μαζί τους, αφού κανένας άλλος, ούτε τα υπόλοιπα παιδιά, ούτε ο προπονητής μπορούσαν να μιλήσουν και να συνεργαστούν.

Ο νεαρός από τη Μιανμάρ (πρώην Βιρμανία για τους παλιότερους), έστω και αν στη χώρα του δεν μιλά αγγλικά ούτε το 1\3, εντούτοις αυτός σε νεαρή ηλικία τα καταφέρνει, ενώ παράλληλα, μιλά ταϊλανδέζικα, βιρμανέζικα και κινέζικα!.. Ο 14χρονος ζει μόνος του στην Ταϊλάνδη, μια και τον έστειλε η οικογένειά του προκειμένου να αποκτήσει εκπαίδευση.

Στο πρώτο βίντεο που είχε δοθεί στη δημοσιότητα, ο Αντούν φαίνεται με τη σημαία της Αγγλίας να ρωτά τους διασώστες, «τί ημέρα είναι;», αλλά και να τους ενημερώνει ότι όλα τα παιδιά πεινάνε.

Δεν έχει διαβατήριο, ταυτότητα ή πιστοποιητικό γέννησης, δεν μπορεί να αποκτήσει τραπεζικό λογαριασμό, να εργαστεί ή να ψηφίσει με βάση τα τωρινά δεδομένα, αλλά είναι ακόμα μικρός, ενώ ο καθοριστικός του ρόλος στην έκβαση της υπόθεσης, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Ωστόσο, είναι καλός ποδοσφαιριστής γι αυτό και βρέθηκε μαζί τους, ενώ να παίζει κιθάρα και πιάνο, αλλά είναι και ένας καλός μαθητής. «Είναι διαμάντι» λένε χαρακτηριστικά οι καθηγητές του, επισημαίνοντας την ευγένειά του...