Ταϊλάνδη: Οι πρώτες εικόνες των 12 αγοριών έπειτα από τη διάσωσή τους (vids)

Gazzetta team
Ταϊλάνδη: Οι πρώτες εικόνες των 12 αγοριών έπειτα από τη διάσωσή τους (vids)
Εικόνες από τα παιδιά που διασώθηκαν από σπήλαιο της Ταϊλάνδης και βρίσκονται στο νοσοκομείο βγήκαν στο φως της δημοσιότητας.

Τα αγόρια φαίνονται στα πλάνα μέσα στο νοσοκομείο με μάσκες, ενώ οι γονείς τους τα παρακολουθούν πίσω από τη τζαμαρία. Το βίντεο με τα αγόρια ανέβασε στο Twitter o ανταποκριτής του Guardian στην Ταϊλάνδη.

Οι 12 μικροί ποδοσφαιριστές της ομάδας «Wild Boars» διακρίνονται να χαιρετούν από τα κρεβάτια τους φορώντας μάσκες.

Γιατί οι γονείς δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά τους

Οι υπάλληλοι της υγειονομικής περίθαλψης σημειώνουν πως η ιστοπλάσμωση, η λεπτόσπειρος και η μελιόειδωση - βακτηριακές λοιμώξεις που μεταδίδονται μέσω εδάφους ή νερού, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν μηνιγγίτιδα και νεφρική ανεπάρκεια - αποτελούν πιθανό κίνδυνο.

Οι σπηλιές μπορούν επίσης να παρουσιάσουν τον κίνδυνο εμφάνισης υποτροπιάζοντος πυρετού καθώς και ιστοπλάσμωση - μια μυκητιακή πνευμονική λοίμωξη γνωστή ως η «ασθένεια σπηλαίων».

Η λοίμωξη συνήθως αναπτύσσεται στο έδαφος ή σε σπήλαια μολυσμένα με περιττώματα από νυχτερίδες και πουλιά. Ο μύκητας βρέθηκε επίσης στα περιττώματα των κατοικίδιων πτηνών, όπως τα κοτόπουλα.

Επηρεάζει κυρίως τους πνεύμονες, όπου οι περισσότεροι ασθενείς εμφανίζουν συχνά ελάχιστα ή καθόλου συμπτώματα.

Κατέρρευσαν οι αντλίες νερού μετά τη διάσωση

Η επιχείρηση διάσωσης θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τραγωδία, αποκάλυψαν οι δύτες, αφού οι αντλίες νερού που χρησιμοποιούνταν κατέρρευσαν μόλις λίγες ώρες μετά την εκκένωσή του σπήλαιου.

Οι δύτες και οι εργάτες διάσωσης ήταν ακόμα περισσότερο από 1,5 χιλιόμετρα μέσα στο σπήλαιο καθαρίζοντας τον εξοπλισμό όταν η κύρια αντλία κατέρρευσε, με αποτέλεσμα τα επίπεδα νερού να αυξάνονται γρήγορα, όπως αποκάλυψαν στον Guardian τρεις Αυστραλοί δύτες που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Το τρίο, που βρίσκονταν στο «τρίτο θάλαμο», μια βάση μέσα στο σπήλαιο, είπε ότι άκουσαν φωνές και είδαν μια βιασύνη από τους φακούς κεφαλής να έρχεται από το βαθύτερο σημείο μέσα στο τούνελ καθώς οι εργάτες προσπαθούσαν να φτάσουν σε ξηρό έδαφος.

«Οι κραυγές άρχισαν να έρχονται επειδή οι κύριες αντλίες απέτυχαν και το νερό άρχισε να αυξάνεται», δήλωσε ένας από τους δύτες. «Όλα αυτά τα φώτα, από τους φακούς, άρχισαν να έρχονται από το λόφο και το νερό ερχόταν επίσης ... Αυξήθηκε αισθητά» είπε.

Πηγή: reader.gr