Στα «κόκκινα» εκατομμύρια Ιταλοί σε ένδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες (pics)

Gazzetta team
Στα «κόκκινα» εκατομμύρια Ιταλοί σε ένδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες (pics)
Στα χρώματα της αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες ντύθηκαν τις τελευταίες ώρες χιλιάδες Ιταλοί φορώντας το «κόκκινο μπλουζάκι της αλληλεγγύης» στέλνοντας το μήνυμα πως πρέπει να σταματήσουν οι θάνατοι στην θάλασσα και η «αιμορραγία ανθρωπότητας».

Η πρωτοβουλία ανήκει στον δημοσιογράφο της La Repubblica Φραντσέσκο Βιβιάνο και στον σύνδεσμο Libera, ο οποίος μάχεται την μαφία.

Στα κόκκινα ντύθηκαν μάλιστα και γνωστά πρόσωπα της τέχνης, συνδικαλιστές, δημοσιογράφοι αλλά και πολίτες με κοινωνική συνείδηση, οι οποίοι ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την φωτογραφία τους. Μεταξύ αυτών και ο διεθνούς φήμης συγγραφέας και δημοσιογράφος Ρομπέρτο Σαβιάνο.

Η απόφαση να επιλεγεί το κόκκινο μπλουζάκι είναι άκρως συμβολική, διότι φορούσε μπλούζα του συγκεκριμένου χρώματος, ο μικρός Αλάν, το παιδάκι που έχασε την ζωή του από πνιγμό, κατά την προσπάθειά να φτάσει στην Ελλάδα, από τα τουρκικά παράλια.

Στο Παλέρμο της Σικελίας, ο δήμαρχος Λεολούκα Ορλάντο φόρεσε από χθες το «μπλουζάκι της αλληλεγγύης». Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών, όμως, Ματέο Σαλβίνι, έγραψε στο Facebook, σε ειρωνικό τόνο : «τι κρίμα, στο σπίτι μου δεν βρήκα ούτε ένα κόκκινο μπλουζάκι για να μπορέσω να το επιδείξω σήμερα».

Πηγή: reader.gr