Σε φωτιά στο πιλοτήριο οφείλεται η συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir

Gazzetta team
Σε φωτιά στο πιλοτήριο οφείλεται η συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir
Φωτιά στο πιλοτήριο κι όχι βόμβα ήταν σύμφωνα με τους Γάλλους εμπειρογνώμονες η αιτία της πτώσης της μοιραίας πτήσης MS804 της Egyptair που είχε συντριβεί στα νότια της Ελλάδας πριν από περίπου δύο χρόνια.

Το πόρισμα Γάλλων εμπειρογνωμόνων για το αεροπορικό δυστύχημα του 2016 με αεροσκάφος της EgyptAir που εκτελούσε την πτήση Παρίσι - Κάιρο κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους και οι 66 επιβαίνοντες που έρχεται σε αντίθεση με το συμπέρασμα των αιγυπτιακών αρχών περί έκρηξης βόμβας.

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ειδικότερα και σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας έρευνας αεροπορικών δυστυχημάτων της Γαλλίας (BEA), οι Αιγυπτιακές αρχές δεν ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις για περαιτέρω έρευνες.

«Η BEA θεωρεί ότι η πιθανότερη υπόθεση είναι να ξέσπασε φωτιά μέσα στο πιλοτήριο την ώρα που το αεροπλάνο πετούσε σε σταθερό ύψος και η φωτιά να εξαπλώθηκε γρήγορα προκαλώντας την απώλεια του ελέγχου του αεροσκάφους», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Να υπενθυμίσουμε ότι Αιγύπτιοι αξιωματούχοι είχαν ανακοινώσει ότι βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών στα συντρίμμια και τις σορούς επιβατών, 12 εκ των οποίων ήταν Γάλλοι υπήκοοι.

Οι δύο χώρες μάλιστα έχουν διαφωνήσει και στο παρελθόν για τον τρόπο που θα πρέπει να ερευνώνται τα αεροπορικά δυστυχήματα.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ