Σομαλία: Βομβιστική επίθεση με δεκάδες θύματα στο υπουργείο Εσωτερικών (pics)

Gazzetta team
Σομαλία: Βομβιστική επίθεση με δεκάδες θύματα στο υπουργείο Εσωτερικών (pics)
Τουλάχιστον 12 άτομα έχασαν την ζωή του κι άλλα 13 νοσηλεύονται τραυματισμένα στο νοσοκομείο μετά από επίθεση με βόμβα στο υπουργείο Εσωτερικών της Σομαλίας, το οποίο βρίσκεται στην πρωτεύουσα της χώρας Μογκαντίσου.

Συγκεκριμένα από την επίθεση των εξτρεμιστών ισλαμιστών στο υπουργείο Εσωτερικών σκοτώθηκαν εννιά άτομα, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τρεις τρομοκράτες, μετά από μάχη και ανταλλαγή πυροβολισμών που διήρκεσε τουλάχιστον δύο ώρες.

Συγκεκριμένα ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο το οποίο ο οδηγός του έριξε πάνω στην κεντρική μπάρα της εισόδου του υπουργείου εξερράγη. Μετά την έκρηξη στο εσωτερικό του κτηρίου εγκλωβίστηκαν δεκάδες υπάλληλοι και πολίτες ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πολλοί προσπάθησαν να διαφύγουν ακόμα και πηδώντας από τα παράθυρα, με συνέπεια να τραυματιστούν σοβαρά ή και να χάσουν τη ζωή τους.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας, δεκάδες άτομα φυγαδεύτηκαν από τις εγκαταστάσεις του υπουργείου, ενώ πολλά ασθενοφόρα κατέφτασαν στο σημείο για τους τραυματίες.

Την ευθύνη για την επίθεση η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου ανέλαβε η εξτρεμιστική οργάνωση αλ Σαμπάμπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα αυτή επίθεση ήρθε να προστεθεί στην ήδη μακρά λίστα με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που εξαπολύει η οργάνωση αλ Σαμπάμπ και οι ένοπλες ομάδες που την υποστηρίζουν.

Πηγή: reader.gr