Πατέρας ήρωας σκοτώθηκε από πολική αρκούδα για να σώσει τις κόρες του

Gazzetta team
Πατέρας ήρωας σκοτώθηκε από πολική αρκούδα για να σώσει τις κόρες του
Τραγική κατάληξη είχε η καθημερινή βόλτα για ψάρεμα για έναν 31χρονο Καναδό, πατέρα δύο ανήλικων κοριτσιών, σε μία περιοχή του αρκτικού κύκλου όπου θεωρείται το «βασίλειο» για τις πολικές αρκούδες.

Ο άτυχος πατέρας δέχθηκε την επίθεση μίας μεγάλης πολικής αρκούδας, ενώ βρισκόταν σε αρκετά μεγάλη απόσταση από την βάρκα που χρησιμοποιούσαν.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των δύο σοκαρισμένων παιδιών, η πολική αρκούδα έκανε ξαφνικά την εμφάνισή της στην περιοχή που ψάρευαν ο πατέρας με τις δύο κόρες τους, ενώ η ηρωική του στάση έσωσε τις ζωές των παιδιών του, καθώς μπήκε στη μέση μεταξύ αυτών και της αρκούδας, δεχόμενος τα θανατηφόρα χτυπήματα από τα νύχια και τα δόντια του τεράστιου θηλαστικού.

Τα δύο παιδιά κατάφεραν να φτάσουν μέχρι την βάρκα τους και μέσω ασυρμάτου ειδοποίησαν τις αρχές που έφτασαν στην περιοχή άμεσα και τις διέσωσαν, ενώ λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε το άψυχο σώμα του 31χρονου άντρα, που έφερε πολλαπλά χτυπήματα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Sentry island στις ανατολικές παγωμένες εκτάσεις του Καναδά, ενώ οι αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό της αρκούδας που θεωρείται υπεύθυνη για τον θάνατο του άντρα.

Τέλος, να σημειωθεί πως είναι το δεύτερο θανατηφόρο κρούσμα από επίθεση πολικής αρκούδας την τελευταία 20ετία στην περιοχή, με τις αρχές να απευθύνουν έκκληση σε όσους κυνηγούν ή ψαρεύουν στην περιοχή ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Πληροφορίες: bbc.com