Σύγχρονοι «πειρατές» έκλεψαν μεσοπέλαγα την ψαριά Βρετανού αλιέα (pic)

Gazzetta team
Σύγχρονοι «πειρατές» έκλεψαν μεσοπέλαγα την ψαριά Βρετανού αλιέα (pic)
Μία νέα κατηγορία εγκληματικών ενεργειών «γεννήθηκε» πριν από λίγες ημέρες στην Μεγάλη Βρετανία όταν ένας ψαράς δέχθηκε την επίθεση δύο αγνώστων καταμεσής της Μάγχης.

Οι δύο «πειρατές» αφού τον ακινητοποίησαν υπό την απειλή μαχαιριού σε απόσταση 3 μιλίων από το Ντέβον της νότιας Αγγλίας, στη συνέχεια του έκλεψαν ολόκληρη τη ψαριά που είχε μόλις μαζέψει αλλά και μεγάλο μέρος του εξοπλισμού του.

Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, οι δύο δράστες του αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο και χάλασαν την μηχανή του σκάφους του ώστε να μην μπορέσει ούτε να τους καταδιώξει αλλά κι ούτε να ειδοποιήσει τις αρχές της περιοχής.

Για καλή τύχη του ψαρά, ένα άλλο αλιευτικό σκάφος τον βρήκε σε απελπιστική κατάσταση μετά από λίγες ώρες, ενώ η συνολική ζημιά που του προκάλεσαν οι δύο δράστες ξεπερνάει τις 1.000 λίρες.

Πλέον, το έργο της αναζήτησης των «πειρατών» του Ντέβον το έχει αναλάβει η ακτοφυλακή της περιοχής, με τους αρμόδιους να σημειώνουν ότι εξεπλάγησαν από το περιστατικό, το οποίο άνοιξε νέες σελίδες στον βρετανικό ποινικό κώδικα.

Πληροφορίες: dailymail.co.uk