Τζιχαντιστές από τη Σομαλία απαγόρευσαν τη χρήση πλαστικής σακούλας

Gazzetta team
Τζιχαντιστές από τη Σομαλία απαγόρευσαν τη χρήση πλαστικής σακούλας
Η οικολογική ευαισθησία των τζιχαντιστών της Σομαλίας έχει αφήσει «άφωνο» ολόκληρο τον πλανήτη.

Το άκουσμα των τζιχαντιστικών οργανώσεων της Αφρικής και της Ασίας στους περισσότερους προκαλεί συνειρμικές εικόνες με επιθέσεις αυτοκτονίας, αποκεφαλισμούς αιχμαλώτων κι αποτρόπαιες δολοφονίες αντιπάλων.

Όμως, η οργάνωση Αλ Σαμπάμπ από την Σομαλία, η οποία αποτελεί παρακλάδι της Αλ Κάιντα στο ανατολικό κέρας της Αφρικής, βρήκε την ευκαιρία να προσπαθήσει να αντιστρέψει το εναντίον της κλίμα, επιστρατεύοντας την οικολογική της συνείδηση κι ευαισθησία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τελευταία ανακοίνωση της τζιχαντιστικής οργάνωσης, καλούνται όλοι οι κάτοικοι των περιοχών που έχουν παρουσία οι ισλαμιστές να περιορίσουν την χρήση πλαστικής σακούλας, καθώς είναι ιδιαίτερα επιζήμια προς το περιβάλλον.

Μέσω μηνύματος του Μοχάμεντ Αμπού Αμπντουλά, του ηγέτη της οργάνωσης στην περιοχή κι υπεύθυνου για δεκάδες πολύνεκρες επιθέσεις, οι πολίτες κλήθηκαν να μην χρησιμοποιούν πλαστικές σακούλες μίας χρήσης, ενώ δεν αναφέρθηκε ο τρόπος που αυτό θα επιβληθεί στους κατοίκους.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που οργανώσεις ακραίων ισλαμιστών και τζιχαντιστών προβαίνουν σε αντίστοιχες ανακοινώσεις οικολογικής ευσυνειδησίας, καθώς πριν από μερικά χρόνια οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν είχαν καλέσει τους κατοίκους των περιοχών κάτω υπό τον έλεγχό τους να φυτεύουν περισσότερα δέντρα για να ομορφύνουν και να προστατέψουν το περιβάλλον.