Μέχρι και ο Independent έγραψε για τα σκουπίδια στην Κέρκυρα

Gazzetta team
Μέχρι και ο Independent έγραψε για τα σκουπίδια στην Κέρκυρα
Στην «κρίση των σκουπιδιών» που βιώνει η Κέρκυρα ενώ η τουριστική σεζόν έχει ήδη αρχίσει αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα του βρετανικού Independent.

Μαρτυρίες από το νησί του Ιουνίου κάνουν λόγο για τα σκουπίδια που βρίσκονται στους δρόμους εδώ και αρκετούς μήνες ενώ η ηλεκτρονική έκδοση του Independent επικαλείται και Βρετανούς τουρίστες που βλέπουν το αγαπημένο τους νησί να πνίγεται από σωρούς απορριμάτων.

«Η “κρίση των σκουπιδιών” έχει τις ρίζες της σε μια νομική διαμάχη για τον ΧΥΤΑ έξω από το χωριό Τεμπλόνι στο κέντρο του νησιού. Οι κάτοικοι του χωριού εμπόδισαν την πρόσβαση στα φορτηγά απορριμμάτων όταν ο χώρος είχε γεμίσει, βρέθηκε καινούριος χώρος απόθεσης στη Λευκίμμη αλλά και εκεί οι κάτοικοι δεν επιτρέπουν στα φορτηγά να αδειάσουν τα σκουπίδια», λέει ο Independent.

Στη συνέχεια, η εφημερίδα αναφέρεται στις αστυνομικές δυνάμεις που αναπτύχθηκαν στο νησί την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να ανοίξουν δρόμο στα φορτηγά απορριμάτων αλλά δεν κατάφεραν να λύσουν το πρόβλημα και έτσι «τα σκουπίδια συνεχίζουν να συσσωρεύονται στους δρόμους. Μάλιστα στο Σιδάρι, αγαπημένο μέρος των τουριστών, τα σκουπίδια έμεναν στους δρόμους για δύο μήνες».

Ένας Βρετανός τουρίστας στην Κέρκυρα, ο Μπάρι Πόλαντ δήλωσε στον Independent: «Η άσχημα μυρωδιά από τους κάδους απλώνεται σε ακτίνα 10 μέτρων».

«Το 2015, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέπεμψε την Ελλάδα στο Δικαστήριο της ΕΕ για την κακή διαχείριση των αποβλήτων», υπενθυμίζει το δημοσίευμα.

«Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι κορυφαίοι μήνες για την τουριστική κίνηση στην Κέρκυρα και το πρόβλημα φαίνεται ότι -τουλάχιστον για αυτό το καλοκαίρι – λύθηκε στο παρά πέντε», καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή: reader.gr