Σκηνές τρόμου και πανικού σε ναυάγιο επιβατηγού πλοίου στην Ινδονησία (pics & vid)

Gazzetta team
Σκηνές τρόμου και πανικού σε ναυάγιο επιβατηγού πλοίου στην Ινδονησία (pics & vid)
To σκάφος που μετέφερε 139 επιβάτες και 48 οχήματα άρχισε να βυθίζεται λίγα λεπτά πριν φτάσει στον προορισμό του.

Σκηνές τρόμου κι αλλοφροσύνης επικράτησαν σε φέρι μποτ, το οποίο άρχισε να γέρνει και στη συνέχεια βυθίστηκε στον πορθμό Σελαγιάρ στο αρχιπέλαγος της Ινδονησίας.

Το σκάφος μετέφερε 139 επιβάτες, οι οποίοι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να γλιτώσουν τις ζωές τους, ενώ αποκαλυπτικά πλάνα που τραβήχθηκαν από μερικούς επιβάτες κόβουν την ανάσα.

Το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο ΚΜ Lestari εκτελούσε το δρομολόγιο μεταξύ των νησιών Σουλαγουέζι και Σελαγιάρ διάρκειας περίπου δύο ωρών, όταν άρχισε να μπάζει νερά μόλις 15 λεπτά πριν φτάσει στο λιμάνι Πταμάτα, που ήταν κι ο τελικός του προορισμός.

Αμέσως στην περιοχή άρχισαν να καταφθάνουν σωστικά συνεργεία και παραπλέοντα σκάφη, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσουν τους επιβάτες, πολλοί από τους οποίους βρίσκονταν ήδη στο νερό ή έδιναν αγώνα να κρατηθούν στο μισοβυθισμένο σκάφος.

Βίντεο και φωτογραφίες που τραβήχθηκαν από τους ψυχραιμότερους αποδεικνύουν την δυσχερέστατη θέση που βρέθηκαν οι 139 επιβαίνοντες, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες το σκάφος δεν διέθετε ούτε τον απαιτούμενο αριθμό σωσιβίων αλλά ούτε και σωστικές λέμβους.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης μέχρι στιγμής τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί, ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι αρκετά μεγαλύτερος.

Η Ινδονησία, η οποία αποτελείται από χιλιάδες μικρά και μεγαλύτερα νησιά, διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους αλλά και πιο κακοσυντηρημένους στόλους μεταφοράς επιβατών, ενώ τα ναυτικά ατυχήματα είναι ιδαίτερα συχνό φαινόμενο στην χώρα.