Βίαια επεισόδια και συγκρούσεις σώμα με σώμα στο Πόρτλαντ σε συγκέντρωση ακροδεξιών (vids)

Gazzetta team
Βίαια επεισόδια και συγκρούσεις σώμα με σώμα στο Πόρτλαντ σε συγκέντρωση ακροδεξιών (vids)
Συμπλοκές κι επεισόδια σημειώθηκαν στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ακροδεξιών με αίτημα τα κλειστά σύνορα και την απέλαση των μεταναστών από την χώρα.

Οι περίπου 200 ακροδεξιοί, μέλη νεοναζιστικών και ξενοφοβικών οργανώσεων ήρθαν στα χέρια με αντιφασίστες διαδηλωτές που τους έκλεισαν τον δρόμο.

Η απουσία της αστυνομίας άφησε ελεύθερο το πεδίο στους ακροδεξιούς, οι οποίοι κρατώντας ρόπαλα, ασπίδες και κράνη επιτέθηκαν εναντίον των αντιφασιστών διαδηλωτών, οι οποίοι εκσφενδόνιζαν εναντίον τους μπουκάλια κι άλλα αντικείμενα.

Από τις συμπλοκές σημειώθηκαν αρκετοί τραυματισμοί εκατέρωθεν, ενώ η ένταση συνεχίστηκε για ώρα μέχρι η αστυνομία να επέμβει και να χωρίσει τις δύο πλευρές.

Τις τελευταίες ημέρες δεκάδες διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών έχουν έρθει σε σύγκρουση με υπέρμαχους του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η απόφαση του οποίου σχετικά με τον διαχωρισμό ανήλικων προσφύγων από τις οικογένειές τους, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, ακόμα κι εντός του Λευκού Οίκου.