Στην Ινδία κάνουν κατάβαση σε πηγάδια για να βρουν λιγοστό και βρώμικο νερό (vid)

Gazzetta team
Στην Ινδία κάνουν κατάβαση σε πηγάδια για να βρουν λιγοστό και βρώμικο νερό (vid)
Η πρωτοφανής λειψυδρία που πλήττει αρκετά μεγάλο κομμάτι της Ινδίας έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές της πολυπληθούς χώρας της Ασίας, ενώ οι κάτοικοι απομακρυσμένων χωριών, κυριολεκτικά δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης.

Πολλά από τα πηγάδια της περιοχής έχουν στερέψει, ενώ σε όσα έχουν απομείνει ακόμα αποθέματα νερού, δημιουργείται το αδιαχώρητο από απελπισμένους κατοίκους, που ρισκάρουν τη ζωή τους για να συλλέξουν μερικά λίτρα.

Σε πολλές περιπτώσεις, μικρά κορίτσια κατεβαίνουν στον πάτο των πηγαδιών με κίνδυνο της ζωής τους, για να γεμίσουν μερικούς κουβάδες από μολυσμένο και λασπωμένο νερό, το οποίο εν συνεχεία βράζεται για την απομάκρυνση των μικροβίων. Όμως, ακόμα κι έτσι οι κίνδυνοι επιδημιών ελοχεύουν για τον πληθυσμό, με συναφείς αρρώστιες, όπως δυσεντερία και χολέρα, να κάνουν την εμφάνισή τους στην ινδική επαρχία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους =επιστήμονες, το πρόβλημα αναμένεται να γιγαντωθεί τα επόμενα χρόνια, καθώς εκτιμάται ότι μέχρι το 2030 η ζήτηση νερού θα είναι διπλάσια από τα αποθέματα που υπάρχουν σήμερα, οδηγώντας την κυβέρνηση στην λήψη έκτακτων μέτρων ώστε να διασφαλίσει την βιωσιμότητα και την υγεία του 1,3 δισεκατομμυρίου κατοίκων της χώρας.