Παλαιστίνιοι χορεύουν τον «χορό της επιστροφής» εν μέσω πυρών στη λωρίδα της Γάζας (vids)

Gazzetta team
Παλαιστίνιοι χορεύουν τον «χορό της επιστροφής» εν μέσω πυρών στη λωρίδα της Γάζας (vids)
H ένταση στην περιοχή της Γάζας δείχνει αμείωτη με τις συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστίνιων διαδηλωτών κι Ισραηλινών στρατιωτών να συνεχίζονται, αφήνοντας πίσω τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Τα συνεχή πυρά, όμως, αλλά κι η αποπνικτική ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα του ισραηλινού στρατού, δεν πτόησαν μια ολιγομελή ομάδα διαδηλωτών, οι οποίοι αποφάσισαν να μεταδώσουν το μήνυμά τους για «επιστροφή στα πάτρια εδάφη», με ένα πρωτότυπο τρόπο.

Φορώντας στα κεφάλια τους τα παραδοσιακά Παλαιστινιακά μαντήλια και κρατώντας τις σφεντόνες με τις οποίες «μάχονται» τους πάνοπλους Ισραηλινούς στρατιώτες, η ομάδα των ακτιβιστών άρχισε να χορεύει ένα παλαιστινιακό παραδοσιακό τραγούδι, σχεδόν στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων, με τους ήχους των πυροβολισμών να αποτελούν το soundtrack της «παράστασης», ενώ τις εντυπώσεις έκλεψε και μία νεαρή Παλαιστίνια, η οποία χωρίς κανένα ίχνος φόβου, ακολούθησε τους ακτιβιστές και χόρεψε μαζί τους.

Από τις πολύνεκρες συγκρούσες, περισσότεροι από 200 διαδηλωτές έχουν πέσει νεκροί, ενώ εκατοντάδες είναι οι συλληφθέντες κι οι τραυματίες, στον απόηχο της απόφασης Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ.