Αστροναύτης μήνυσε τα παιδιά του, θεωρώντας ότι τον έκλεψαν

Gazzetta team
Αστροναύτης μήνυσε τα παιδιά του, θεωρώντας ότι τον έκλεψαν
Είτε έχει δίκιο, είτε όχι, με την ενέργειά του, κάτι που θα ξεκαθαρίσει σύντομα, από μύθος και θρύλος, δημιούργησε θόρυβο γύρω από το όνομά του...

Το 1969, το τριμελές πλήρωμα του διαστημοπολοίου Απόλλων 11, έφτασε στο φεγγάρι. Οι δύο από τους τρεις κοσμοναύτες του διαστημοπλοίου ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που πάτησαν το πόδι τους κάπου αλλού εκτός του πλανήτη Γη...

Οι παλιότεροι θα θυμούνται τον πρώτο Νιλ Αρμστρογνκ που έφυγε πέρσι από τη ζωή. Τον ακολούθησε ο Μπαζ Ολντριν ελάχιστα μετά, ενώ ο τρίτος, ο Μάικ Κόλινς παρέμεινε όπως ήταν προγραμματισμένο στο "πλοίο". Ο Ολντριν λοιπόν στα 88 του χρόνια πια, μήνυσε τα παιδιά του Φλόριντα, λέγοντας πως τον κλέβουν!.. Εκτός από τα παιδιά του όμως, ο Ολντριν μήνυσε και την πρώην οικονομική του διευθύντρια λέγοντας ότι του έκλεψαν χρήματα κι ότι συκοφαντούν την κληρονομιά του. Η αγωγή του θρυλικού κοσμοναύτη κατατέθηκε μία εβδομάδα μετά την υποβολή αίτησης των παιδιών του για να πάρουν τον έλεγχο των οικονομικών του.

Τα παιδιά του θέλουν να πάρουν τον έλεγχο της ιδιωτικής εταιρείας του, Buzz Aldrin Enterprises, καθώς και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού του, το Ίδρυμα ShareSpace με το επιχείρημα ότι ο πατέρας τους πάσχει από άνοια. Δήλωσαν στον δικαστή πώς ο πατέρας τους έχει «γνωστική παρακμή» κι ότι χρειάζεται έναν νόμιμο κηδεμόνα. Ο ίδιος πάντως στην «Wall Street Journal»,έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως δεν χρειάζεται κηδεμονία.

Ένας γιατρός που έχει οριστεί από το δικαστήριο θα αξιολογήσει την κατάσταση της υγείας του πρώην συντσγματάρχη τη αμερικάνικης πολεμική αεροπορίας, του Μπαζ Ολντριν δηλαδή, στο τέλος της εβδομάδας.

18232956