Ο Τραμπ ζητά να απελαύνονται οι μετανάστες χωρίς δικαστές και δίκη

Gazzetta team
Ο Τραμπ ζητά να απελαύνονται οι μετανάστες χωρίς δικαστές και δίκη
Ο Ντόναλντ Τραμπ όξυνε ακόμη περισσότερο τους τόνους σήμερα, ζητώντας να απελαύνονται αμέσως όσοι μπαίνουν παράνομα στη χώρα, χωρίς να κινούνται δικαστικές διαδικασίες.

Μετά την κατακραυγή, ακόμη και από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος αναίρεσε την πολιτική του χωρισμού των παιδιών από τους μετανάστες γονείς τους που συλλαμβάνονται στα σύνορα. Οι ενήλικοι παράτυποι μετανάστες συνήθως οδηγούνται στη φυλακή και παραμένουν εκεί μέχρι τη δίκη τους, μια διαδικασία που μπορεί να κρατήσει πολλούς μήνες.

Αφότου υπαναχώρησε από την αρχική θέση του, την Τετάρτη, ο Τραμπ έχει ανεβάσει τους τόνους, επικρίνοντας τους νόμους που αφορούν τη μετανάστευση τόσο με αναρτήσεις στο Twitter όσο και με ομιλίες του όπου συνέκρινε τους παράτυπους μετανάστες με εισβολείς που προσπαθούν να «ξεχυθούν» στη χώρα.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους να εισβάλουν στη Χώρα μας. Όταν μπαίνει κάποιος θα πρέπει αμέσως, χωρίς Δικαστές και Δίκες, να τους στέλνουμε πίσω εκεί απ' όπου ήρθαν. Το σύστημά μας είναι κοροϊδία για την καλή μεταναστευτική πολιτική, τον Νόμο και την Τάξη. Τα περισσότερα παιδιά έρχονται χωρίς γονείς» έγραψε σήμερα στο Twitter.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που προσπαθούν να εισβάλουν στη Χώρα μας. Ισχυρά Σύνορα, Όχι Έγκλημα», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ δεν έκανε κανέναν διαχωρισμό μεταξύ των ανθρώπων που φτάνουν στις ΗΠΑ για να ζητήσουν άσυλο και των οικονομικών μεταναστών.

Με βάση την αμερικανική νομοθεσία, οι παράτυποι μετανάστες έχουν ορισμένα δικαιώματα και στις περισσότερες περιπτώσεις, πριν απελαθούν οδηγούνται ενώπιον δικαστή που εξετάζει την υπόθεσή τους.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ