Η αστυνομία της Τουρκίας έκανε 47 συλλήψεις για το πραξικόπημα

Gazzetta team
Η αστυνομία της Τουρκίας έκανε 47 συλλήψεις για το πραξικόπημα
Η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση 47 άτομα με την κατηγορία ότι υποστήριξαν την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος

Η τουρκική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση 47 άτομα σε μια επιχείρηση με στόχο φερόμενους υποστηρικτές στο στρατό ενός δικτύου που κατηγορείται από την Άγκυρα ότι ενορχήστρωσε πριν από δύο χρόνια μια αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, μετέδωσε σήμερα το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Γερμανία - Σουηδία με 300+ ειδικά στοιχήματα και ατελείωτη δράση στο live στοίχημα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Η επιχείρηση, η οποία άρχισε την Τρίτη, είχε στόχο 124 πρόσωπα που κατηγορούνται ότι είναι οπαδοι του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, μετέδωσε το CNN Turk.

Η Άγκυρα κατηγορεί τον Γκιουλέν ότι βρισκόταν πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, μια κατηγορία που ο ίδιος αρνείται.

Οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι δρούσαν ως θρησκευτικοί καθοδηγητές υψηλόβαθμου στρατιωτικού προσωπικού, σύμφωνα με το CNN Turk. Η επιχείρηση, επίκεντρο της οποίας ήταν το Ικόνιο στην κεντρική Τουρκία και η οποία εκτάθηκε σε 31 επαρχίες, πραγματοποιήθηκε πριν από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν αύριο Κυριακή στην Τουρκία.

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος η Άγκυρα έθεσε υπό κράτηση 160.000 ανθρώπους και απέλυσε σχεδόν τον ίδιο αριθμό δημόσιων υπαλλήλων, ανακοίνωσε τον Μάρτιο το Γραφείο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.