Μπαράζ κατασχέσεων υπολογιστών που «καλλιεργούσαν» κρυπτονομίσματα στην Κίνα

Gazzetta team
Μπαράζ κατασχέσεων υπολογιστών που «καλλιεργούσαν» κρυπτονομίσματα στην Κίνα
Πάνω από 200 υπολογιστές που χρησιμοποιούνταν για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων (bitcoin και ethereum) κατέσχεσε η αστυνομία στην ανατολική επαρχία της Κίνας Ανχούι, μετά την καταγγελία του τοπικού φορέα εκμετάλλευσης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας για μη φυσιολογική χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

Η αστυνομία της κομητείας Χανσάν διαπίστωσε ότι είχε βραχυκυκλωθεί ο μετρητής ηλεκτρικής ενέργειας του ύποπτου, γεγονός που εξηγείται ως απόπειρα ρευματοκλοπής. Έπειτα από έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο ύποπτος που συνελήφθη φέρεται να έκλεψε 150.000 κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας σε διάστημα πάνω από ένα μήνα.

Ο συλληφθείς είπε στην αστυνομία ότι αγόρασε τους υπολογιστές τον Απρίλιο με την ελπίδα να κερδίσει χρήματα μέσω της εξόρυξης των κρυπτονομισμάτων. Ανακάλυψε όμως ότι το ημερήσιο κόστος ενέργειας ήταν πάνω από 6.000 γιουάν (927 δολάρια ΗΠΑ), με αποτέλεσμα όταν τον συνέλαβαν να μην έχει βγάλει ακόμα κανένα κέρδος.

Η εξόρυξη Bitcoin και Ethereum είναι διαδικασίες που απαιτούν μεγάλη κατανάλωση ενέργειας, ανάλογα με τους υπολογιστές υψηλών επιδόσεων. Το Bitcoin και το ethereum είναι διαφορετικές εκδόσεις που χρησιμοποιούν την τεχνολογία blockchain, μία τεχνολογία η οποία επιτρέπει την καταγραφή μιας τεράστιας λίστας συναλλαγών στο ψηφιακό νόμισμα, χωρίς να μπορεί κανείς να παρέμβει και να την αλλάξει, έπειτα από κάθε νέα συναλλαγή.

Η κινεζική κυβέρνηση έχει σκληρύνει τη νομοθεσία για το bitcoin και άλλα ψηφιακά κρυπτονομίσματα για να περιορίσει τους χρηματοοικονομικούς κινδύνους στις συναλλαγές και το εμπόριο.