Η μοναδική στιγμή που τίγρης παραμονεύει κι «επιτίθεται» σε αμέριμνο επισκέπτη ζωολογικού πάρκου (pic & vid)

Gazzetta team
Η μοναδική στιγμή που τίγρης παραμονεύει κι «επιτίθεται» σε αμέριμνο επισκέπτη ζωολογικού πάρκου (pic & vid)
Πολλές φορές ο κινηματογραφικός φακός έχει καταγράψει τις στιγμές πριν την επίθεση των μεγάλων σαρκοβόρων αιλουροειδών εναντίον των άτυχων θηραμάτων τους. Τι γίνεται όμως όταν στη θέση των ζώων μπάινουν οι άνθρωποι;

Αυτό ακριβώς ήθελαν να καταγράψουν οι επισκέπτες πάρκου άγριας ζωής στην Κίνα, για αυτό κι έστησαν στην τίγρη μία αριστοτεχνική παγίδα με σκοπό να απαθανατίσουν τις στιγμές πριν από την επίθεση του αιλουροειδούς.

Έτσι, στήθηκαν με την πλάτη γυρισμένη στο ζώο, περιμένοντας την αντίδρασή του, η οποία ήταν ακριβώς αυτή που θα ήθελαν...

Η τίγρης άρχισε να παραμονεύει το θήραμά της, κινούμενη με εκπληκτικά αργούς κι αθόρυβους ρυθμούς, ενώ οι επισκέπτες περιέγραφαν με γλαφυρό τρόπο τις κινήσεις της στα «θηράματά» της.

Μετά από μερικά δευτερόλεπτα έφτασε κι η ώρα της τελικής εφόδου, με την τίγρη να πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής και να πηδάει προς το μέρος του άντρα-στόχου, με το προστατευτικό τζάμι να κάνει ιδανικά την δουλεία του, την στιγμή που οι εκστασιασμένοι επισκέπτες παραληρούσαν.