Ηρωικός πατέρας έβγαλε τον γιο του από φλεγόμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο (vid)

Gazzetta team
Ηρωικός πατέρας έβγαλε τον γιο του από φλεγόμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο (vid)
Στιγμές τρόμου κι αγωνίας έζησαν οι θεατές σε αγώνα ταχύτητας σε πίστα της Βιρτζίνια των ΗΠΑ, όταν ένα από τα οχήματα που συμμετείχαν στην κούρσα τυλίχθηκε στις φλόγες, με τον νεαρό οδηγό παγιδευμένο στο εσωτερικό του.

Το ατύχημα σημειώθηκε προς το τέλος του αγώνα, όταν το αυτοκίνητο του Μάικ Τζόουνς αφού χτύπησε διαδοχικά στους τοίχους της πίστας και σε όχημα άλλου συμμετέχοντα, άρπαξε φωτιά, μπροστά σε εκατοντάδες σοκαρισμένους θεατές.

Μάλιστα, η γρήγορη εξάπλωση της πυρκαγιάς έβαλε σε τεράστιο κίνδυνο τη ζωή του οδηγού, καθώς ο ίδιος αδυνατούσε να βγει από το αυτοκίνητό του, όμως ο πατέρας του -σαν από μηχανής θεός- εμφανίστηκε να δώσει τέλος στην αγωνία.

Με τον κίνδυνο της έκρηξης να είναι ορατός, ο πατέρας εμφανίστηκε πηδώντας σαν αίλουρος το προστατευτικό τοιχίο, φτάνοντας δίπλα στην πόρτα του οδηγού και παρά τις υψηλές θερμοκρασίες και τις φλόγες που τον έγλυφαν στην κυριολεξία, έκοψε την ζώνη που κρατούσε τον γιο του καθηλωμένο και τον έβγαλε με γρήγορες κινήσεις από το ανοιχτό παράθυρο.

Τα γρήγορα αντανακλαστικά του πατέρα αποδείχθηκαν σωτήρια, καθώς το περίπου μισό λεπτό που έμεινε ο γιος του παγιδευμένος θα μπορούσε να του έχει προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα από τις φλόγες, όμως το πατρικό ένστικτο τον γλίτωσε χωρίς τον παραμικρό τραυματισμό.

Πηγή: dailymail.co.uk