Πιλότος άνοιξε στο full τον κλιματισμό του αεροκάφους για να κατεβάσει τους επιβάτες που έκαναν «κατάληψη» (vid)

Gazzetta team
Πιλότος άνοιξε στο full τον κλιματισμό του αεροκάφους για να κατεβάσει τους επιβάτες που έκαναν «κατάληψη» (vid)
Η απόφαση ενός πιλότου να διώξει τους επιβάτες από αεροπλάνο, ανοίγοντας στο τέρμα τον κλιματισμό, έχει καταφέρει να αποτελεί είδηση σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Πρωτόγνωρες εικόνες είδαν το φως της δημοσιότητας από το εσωτερικό αεροσκάφους της ΑirAsia στο αεροδρόμιο της Καλκούτα στην Ινδία, όταν οι περίπου 120 επιβάτες της πτήσης αρνούνταν να αποβιβαστούν από το αεροπλάνο, εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής που έπεφτε στο αεροδρόμιο της ινδικής μεγαλούπουλης.

Αφού οι εκκλήσεις του πιλότου και του πληρώματος ώστε να αποβιβαστούν οι επιβάτες για να συνεχιστεί ομαλά το πρόγραμμα του αεροπλάνου απέβησαν άκαρπες, ο πιλότος αποφάσισε να λάβει δραστικότατα μέτρα, ανοίγοντας στο τέρμα τον κλιματισμό κια δημιουργώντας πολικές συνθήκες μέσα στο αεροσκάφος.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι επιβάτες φαίνονται αναστατωμένοι, προσπαθώντας να κατέβουν άμεσα αποό το αεροσκάφος, ενώ αρκετοί ήταν όσοι έκαναν εμετό, μην αντέχοντας τις αποπνικτικές συνθήκες που επικρατούσαν.

Πάντως, η εταιρεία διέψευσε ότι το κλιματιστικό ενεργοποιήθηκε με εκδικητικές διαθέσεις, καθώς όπως σημείωσε σε ανακοίνωσή της, η υγρασία που επικρατούσε στην περιοχή έκανε επιβεβλημένη την χρήση του, ενώ απολογήθηκε για τις εικόνες αναστάτωσης που προκλήθηκαν μεταξύ των επιβατών.