Τα Burger King της Ρωσίας υπόσχονται αμοιβή σε όποια γυναίκα μείνει έγκυος από ποδοσφαιριστή

Gazzetta team
Τα Burger King της Ρωσίας υπόσχονται αμοιβή σε όποια γυναίκα μείνει έγκυος από ποδοσφαιριστή
Η Burger King αναγκάστηκε να απολογηθεί δημόσια και να αποσύρει μια... κακόγουστη (τουλάχιστον) διαφημιστική καμπάνια που δημοσιεύτηκε στον επίσημο ρωσικό λογαριασμό της εταιρείας στα social media.

Την Τρίτη η αλυσίδα λάνσαρε μέσω VK (ρωσική ιστοσελίδα αντίστοιχη του Facebook) μια καμπάνια μέσω της οποίας προσέφερε 3 εκατ. ρωσικά ρούβλια (47.000 δολάρια) και Whoppers για μια ζωή στις γυναίκες που θα έμεναν έγκυοι από ποδοσφαιριστές που παίζουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Οι γυναίκες που θα καταφέρουν να "πάρουν" τα καλύτερα ποδοσφαιρικά γονίδια θα προωθήσουν την επιτυχία της ρωσικής ομάδας για τις επόμενες γενιές», ανέφερε η επίμαχη διαφήμιση.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της καμπάνιας, αναγκάστηκαν να την «κατεβάσουν» εξαιτίας των αντιδράσεων που προκλήθηκαν. Η Burger King ανάρτησε στο VK ανακοίνωση, μέσω της οποίας ζητούσε συγγνώμη και δήλωνε ότι είχε αφαιρέσει κάθε τι σχετικό με αυτή την καμπάνια.

Το Burger King της Ρωσίας έχει παρελθόν στις αμφιλεγόμενες διαφημίσεις. Πέρυσι, σε μια διαδικτυακή καμπάνια, αστειευόταν με μια έφηβη που είχε πέσει θύμα βιασμού, χρησιμοποιώντας σαν μοντέλο την Diana Shurygina, η οποία έπεσε θύμα βιασμού σε ηλικία 16 ετών.

Πηγή: reader.gr