Πύθωνες, κροκόδειλους και βαλσαμωμένο λιοντάρι εντόπισε η Ιντερπόλ σε παγκόσμια έρευνα (pics)

Gazzetta team
Πύθωνες, κροκόδειλους και βαλσαμωμένο λιοντάρι εντόπισε η Ιντερπόλ σε παγκόσμια έρευνα (pics)
Παπαγαλάκια, ένας κροκόδειλος, πύθωνες, ένα βαλσαμωμένο λιοντάρι αλλά και κρανία μπαμπουίνων εντόπισε και κατάσχεσε η Interpol στο πλαίσιο μιας διεθνούς επιχείρησης για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου άγριων ζώων.

Συνολικά μόνο τον Μάιο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε 92 χώρες 27.000 ερπετά, 4.000 πουλιά, 48 ζωντανά πρωτεύοντα και 14 αιλουροειδή ενώ ταυτοποιήθηκαν 1.400 ύποπτοι.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Interpol δείχνουν μικρά παπαγαλάκια μέσα σε χαρτοκιβώτιο, έναν κροκόδειλο που κατασχέθηκε κοντά σε έναν βάλτο στον Ισημερινό και ένα βαλσαμωμένο λιοντάρι.

Εκτός από τα ζώα, κατασχέθηκαν 43 τόνοι κρεάτων (από αρκούδες, ζέβρες και ελέφαντες), καθώς και 1,3 τόνοι ελεφαντόδοντου και επτά τομάρια αρκούδων, μεταξύ των οποίων και δύο που προέρχονταν από πολικές αρκούδες.

Στο Βιετνάμ, οι λιμενικές αρχές βρήκαν περίπου τέσσερις τόνους πανγκολίνων σε ένα πλοίο που προερχόταν από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό ενώ στον Καναδά κατασχέθηκαν 18 τόνοι χελιών προερχόμενων από την Ασία.

Ζωντανές χελώνες βρέθηκαν στις αποσκευές δύο επιβατών που ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν σε πτήση από το Λος Άντζελες με προορισμό την Ασία.

Οι γαλλικές τελωνειακές αρχές κατάσχεσαν επίσης ζωντανούς πύθωνες και έναν βόα, αλλά και ένα κεφάλι κροκόδειλου, κρανία μπαμπουίνων και καύκαλα από χελώνες.

Στο αεροδρόμιο του Ρουασί οι τελωνειακοί εντόπισαν το τομάρι μιας πολικής αρκούδας που είχε σταλεί από την Αρμενία και είχε ως τελικό προορισμό την Ολλανδία.

Πληροφορίες: ΑΠΕ/ΜΠΕ