Επτάχρονη έγινε η νεαρότερη ορειβάτης που «πάτησε» το Κιλιμάντζαρο (pics & vids)

Gazzetta team
Επτάχρονη έγινε η νεαρότερη ορειβάτης που «πάτησε» το Κιλιμάντζαρο (pics & vids)
Ένα επτάχρονο κορίτσι από το Ώστιν του Τέξας έγραψε ιστορία στον κόσμο της ορειβασίας, καθώς έγινε η νεότερη ορειβάτης που κατάφερε να σκαρφαλώσει με επιτυχία στο υψηλότερο βουνό της Αφρικής.

Η Μοντάνα Κένι πέρασε από όλα τα στάδια της απαιτητικής εκπάιδευσης για να φέρει εις πέρας την επιθυμία της, βοηθούμενη από την επαγγελματία αθλήτρια μητέρα της, η οποία κάνει πρωταθλητισμό στο αγώνισμα του τριάθλου (κολύμβηση, ποδηλασία, τρέξιμο).

Η ορειβατική αποστολή, στην οποία συμμετείχε η επτάχρονη Μοντάνα (το όνομά της σημαίνει «Ορεινή»), κατάφερε να σκαρφαλώσει με επιτυχία σε υψόμετρο 5.895 μέτρων, ενώ όλα τα μέλη της πρόεσεχαν και βοηθούσαν καθ' όλη τη διαδικασία της αναρρίχησης το νεαρό μέλος της ομάδας.

Αυτό, όμως, που προξένησε την μεγαλύτερη εντύπωση ήταν ο λόγος που η 7χρονη είχε βάλει σκοπό ζωής να φτάσει μέχρι την κορυφή του Κιλιμάντζαρού, καθώς το μικρό κορίτσι επιθυμούσε διακαώς να φτάσει όσο το δυνατόν πιο κοντά στον ουρανό ώστε να πλησιάσει κοντά στον νεκρό πατέρα της...

Μάλιστα, αυτή η συγκινητική ιστορία ήταν εκείνη που της έδωσε και το «διαβατήριο» για την συμμετοχή της στην αποστολή κι αυτό επειδή το ηλικιακό όριο για συμμετοχή στην αναρρίχηση στο Κιλιμάντζαρο είναι τα δέκα χρόνια.

Η ίδια, αφού εκπλήρωσε την επιθυμία της, φωτογραφήθηξε με φόντο την κορυφή του ψηλότερου βουνού της αφρικανικής ηπέιρου, δηλώνοντας πρήφανη για το κατόρθωμά της, ενώ ελπίζει να καταφέρει να «πατήσει» και στις υπόλοιπες υψηλότερες κορυφές του κόσμου.