Αμερικανός πεζοναύτης αποτάχθηκε επειδή στην τελετή αποφοίτησης φόρεσε t-shirt με τον Τσε Γκεβάρα (pics)

Gazzetta team
Αμερικανός πεζοναύτης αποτάχθηκε επειδή στην τελετή αποφοίτησης φόρεσε t-shirt με τον Τσε Γκεβάρα (pics)
Ο νεαρός πεζοναύτης εκδήλωσε τις «ανατρεπτικές» ιδέες του κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης, γεγονός που του κόστισε τη θέση του στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Λάθος δρόμο διάλεξε για την καριέρα του ένας νεαρός Αμερικανός σπουδαστής της στρατιωτικής ακαδημίας του West Point, του πιο φημισμένου στρατιωτικού κολεγίου στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο νεαρός Σπένσερ Ραπόνε, ο οποίος είχε ολοκληρώσει με επιτυχία το επίπονο κι απαιτητικό πρόγραμμα εκπαίδευσης της ακαδημίας, αποφάσισε να κατά τη διάρκεια της τελετής ορκομωσίας να φορέσει -μέσα από την στολή του- ένα μπλουζάκι που απεικονίζει τον Τσε Γκεβάρα, τον γνωστό Αργεντίνο κομμουνιστή επαναστάτη.

Μάλιστα, ο Σπένσερ δεν έμεινε μόνο στο μπλουζάκι αλλά έγραψε στο πηλίκιό του ότι «ο κομμουνισμός θα νικήσει» σε μία προσπάθεια να πικάρει τους υπεύθυνους της ακαδημίας και τους συμφοιτητές του, καθώς η έννοια του κομμουνισμού στις ΗΠΑ θεωρείται σχεδόν «απαγορευμένη».

Ο ίδιος δημοσιοποίησε μέσω των social media τις φωτογραφίες του κατά τη διάρκεια της ορκομωσίας, προκαλώντας την ταχύτατη αντίδραση των αρχών, οι οποίες των διέγραψαν αμέσως από τις δυνάμεις του στρατού των ΗΠΑ, ενώ έκαναν σαφές ότι ο 26χρονος Ραπόνε δεν θα έχει ποτέ ξανά τη δυνατότητα εγγραφής ή υπηρεσίας στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις αλλά και κανένα συνταξιοδοτικό δικαίωμα από τον στρατό.

Βέβαια, ο ίδιος εμφανίζεται αμετανόητος για την επιλογή, η οποία δεν φαίνεται να ήταν μια παρόρμηση της στιγμής, καθώς στους λογαριασμούς που διατηρεί στα social media, είναι εμφανέστατη η κλίση του προς τον μαρξισμό και τον κομμουνισμό, ενώ δηλώνει περήφανος για τις ιδέες του και σκοπεύει να τις αναλύσει ενώπιον του κοινού σε προσεχές σοσιαλιστικό συνέδριο στο Σικάγο.

Πληροφορίες: bbc.com