«Καταδικάζουμε έντονα το δικαίωμα άδειας που απολαμβάνει ο Κουφοντίνας για τρίτη φορά, ενώ έχει κάνει χρήση του δικαιώματος αυτού άλλες δύο φορές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του υπουργείου υπενθυμίζει ότι ο Κουφοντίνας είναι ο δράστης των δολοφονιών εναντίον του ακόλουθου Τύπου Τσετίν Γκιοργκιού που σκοτώθηκε το 1991 και της απόπειρας δολοφονίας του γενικού γραμματέα στην πρεσβεία μας στην Αθήνα, Ντενίζ Μπολούκμπασί, (1991), καθώς επίσης και εκ των δραστών της δολοφονίας του γενικού γραμματέα της πρεσβείας μας στην Αθήνα, Χαλούκ Σιπαχίογλου που σημειώθηκε το 1994».

«Τέτοια ανοχή σε έναν τρομοκράτη δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τη μνήμη των διπλωματών μας που σκοτώθηκαν και των οικογενειών τους», προσθέτει η ανακοίνωση και χαρακτηρίζει τη χορήγηση προνομίων σε έναν τρομοκράτη «απαράδεκτο» γεγονός.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί επίσης τις ελληνικές Αρχές να αποφεύγουν κινήσεις που εξασθενούν την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και παρότρυνει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για τιμωρία των τρομοκρατών.