Slogun:Ο Γιακουμάκης συνεχίζει να φορτώνει με γκολ το MLS αλλά δεν μας έκανε στην Ελλάδα, είχαμε καλύτερο εμείς.

FOLLOW US

Slogun:Ο Γιακουμάκης συνεχίζει να φορτώνει με γκολ το MLS αλλά δεν μας έκανε στην Ελλάδα, είχαμε καλύτερο εμείς.
BWIN stripe gif

Αντιδράσεις από Τουρκία και Μεγάλη Βρετανία για την άδεια στον Κουφοντίνα

Gazzetta team
Αντιδράσεις από Τουρκία και Μεγάλη Βρετανία για την άδεια στον Κουφοντίνα
Η απόφαση των ελληνικών Αρχών για χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα «εντείνει τις αμφιβολίες μας για τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Καταδικάζουμε έντονα το δικαίωμα άδειας που απολαμβάνει ο Κουφοντίνας για τρίτη φορά, ενώ έχει κάνει χρήση του δικαιώματος αυτού άλλες δύο φορές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του υπουργείου υπενθυμίζει ότι ο Κουφοντίνας είναι ο δράστης των δολοφονιών εναντίον του ακόλουθου Τύπου Τσετίν Γκιοργκιού που σκοτώθηκε το 1991 και της απόπειρας δολοφονίας του γενικού γραμματέα στην πρεσβεία μας στην Αθήνα, Ντενίζ Μπολούκμπασί, (1991), καθώς επίσης και εκ των δραστών της δολοφονίας του γενικού γραμματέα της πρεσβείας μας στην Αθήνα, Χαλούκ Σιπαχίογλου που σημειώθηκε το 1994».

«Τέτοια ανοχή σε έναν τρομοκράτη δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τη μνήμη των διπλωματών μας που σκοτώθηκαν και των οικογενειών τους», προσθέτει η ανακοίνωση και χαρακτηρίζει τη χορήγηση προνομίων σε έναν τρομοκράτη «απαράδεκτο» γεγονός.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί επίσης τις ελληνικές Αρχές να αποφεύγουν κινήσεις που εξασθενούν την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και παρότρυνει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για τιμωρία των τρομοκρατών.

Αντιδράσεις κι από την Βρετανίδα πρεσβευτή

Την αντίδραση της Βρετανίδας πρεσβευτή στην Αθήνα Κέιτ Σμιθ προκάλεσε η χθεσινή χορήγηση νέας 48ωρης άδειας, από τις φυλακές Κορυδαλλού, στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Συμφωνώ. Η θέση μας είναι γνωστή. Προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στις οικογένειές τους» έγραψε σήμερα σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, η Κέτι Σμιθ, έχοντας αναδημοσιεύσει στην αμέσως προηγούμενη ανάρτησή της την ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας, με την οποία εκφράζει την καταδίκη της «για την τρίτη χορήγηση άδειας στον καταδικασμένο τρομοκράτη και δολοφόνο».