Κινέζος μεγιστάνας αγόρασε τους Los Angeles Times έναντι 500 εκ. δολαρίων

Gazzetta team
Κινέζος μεγιστάνας αγόρασε τους Los Angeles Times έναντι 500 εκ. δολαρίων
Στα χέρια του δισεκατομμυριούχου δρ Πάτρικ Σουν-Σιονγκ πέρασε η τέταρτη μεγαλύτερη εφημερίδα των ΗΠΑ, οι Los Angeles Times όπως και η εφημερίδα The San Diego-Union Tribune, αντί 500 εκατ. δολαρίων.

Με τη συμφωνία αυτή, η ημερήσια εφημερίδα Los Angeles Times επιστρέφει στη γενέθλια πόλη της έπειτα από 18 ταραχώδη χρόνια που βρισκόταν στο Σικάγο.

Στο παρελθόν οι Los Angeles Times ανήκαν στην Tronc, μια αμερικανική εταιρεία εφημερίδων και εκδόσεων που εδρεύει στο Σικάγο.

Τον Φεβρουάριο η εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να πουλήσει την ιστορική εφημερίδα.

«Πιστεύω ότι οι ψευδείς ειδήσεις είναι ο καρκίνος της εποχής μας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι τα οχήματα για τη μετάσταση», δήλωσε ο Σιονγκ.

Ο 65χρονος Πάτρικ Σουν-Σιονγκ είναι χειρουργός, επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης της Los Angeles Lakers, της επαγγελματικής ομάδας μπάσκετ και προσωπικότητα με φιλανθρωπική δράση. Σύμφωνα με το Forbes, ως ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας NantHealth, με έδρα την Καλιφόρνια, η περιουσία του Σουν-Σιονγκ ανέρχεται πλέον σε 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο δισεκατομμυριούχος που δραστηριοποιείται στο χώρο της βιοτεχνολογίας είναι και αυτός μετανάστης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νότια Αφρική από κινέζους γονείς που εγκατέλειψαν την Κίνα κατά τη διάρκεια της ιαπωνικής κατοχής στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ιστορία της ζωής αυτού του παιδιού μεταναστών που σπούδασε ιατρική στο Λος Άντζελες αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση σε αυτήν την πόλη των μεταναστών.

Η ημερήσια εφημερίδα Los Angeles Times εκδίδεται στο Λος Άντζελες από το 1881 και είναι η τέταρτη εφημερίδα των ΗΠΑ με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ