H βασίλισσα Ελισάβετ ντύθηκε Ντ' Αρτανιάν και έκλεψε την παράσταση (pics & vid)

Gazzetta team
H βασίλισσα Ελισάβετ ντύθηκε Ντ' Αρτανιάν και έκλεψε την παράσταση (pics & vid)
Η μονάρχης της Βρετανίας μαγνήτισε τα βλέμματα με τις ενδυματολογικές της επιλογές, με πολλούς να αναφέρουν ότι μοιάζει καταπληκτικά με τον ξακουστό «σωματοφύλακα» του Αλέξανδρου Δουμά.

Η μεγάλη συνάντηση τη βρετανικής μοναρχίας, η ετήσια τελετή του Τάγματος της Περικνημίδας, πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα, στον πύργο του Ουίνδσορ.

Ωστόσο η φετινή εκδήλωση είχε ξεχωριστό άρωμα, καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ Β' γιόρτασε τα 700 χρόνια του τάγματος αυτού, του σημαντικότερου και παλαιότερου βρετανικού τάγματος των ιπποτών.

'Οπως κάθε χρόνο, μετά το ιδιωτικό γεύμα στον πύργο του Ουίνδσορ, θρησκευτική τελετή πραγματοποιήθηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, έδρα του Τάγματος της Περικνημίδας.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β', αρχηγός του τάγματος, και ο γιος της διάδοχος του θρόνου και πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, και οι δύο ex officio μέλη του τάγματος, ηγήθηκαν των εορτασμών. Παρόντες ήταν επίσης τα άλλα τρία παιδιά τη βασίλισσας, η πριγκίπισσα Άννα και οι πρίγκιπες 'Αντριου και 'Εντουαρντ, όπως και ο εγγονός της πρίγκιπας Ουίλιαμ, όλοι μέλη, φορώντας τη μπλε βελούδινη κάπα του τάγματος και το καπέλο με το φτερό. Η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, σύζυγος του Κάρολου, και η κόμισσα του Ουέσεξ Σόφι, σύζυγος του 'Εντουαρντ, ήταν ανάμεσα στους καλεσμένους.

Απουσίαζαν ο πρίγκιπας Φίλιππος, επίσης ιππότης του τάγματος, και η Κέιτ, η σύζυγος του Ουίλιαμ.

Η συνάντηση ήταν η ευκαιρία για τη βασίλισσα να χρίσει σε ιδιωτική ορκωμοσία στη Βασιλική Αίθουσα της Περικνημίδας στον πύργο του Ουίνδσορ τη Ντέιμ Μέρι Φάγκαν λαίδη και τον 'Αλαν Χένρι Μπρουκ, τον υποκόμη του Μπρούκμποροου, ιππότη. Και οι δύο είναι πλέον ισόβια μέλη του τάγματος.

Το Τάγμα της Περικνημίδας έχει τις ρίζες του στον Μεσαίωνα, ιδρύθηκε από τον βασιλιά Εδουάρδο Γ΄το 1348 . Έχει 24 μέλη, άνδρες και γυναίκες που φέρουν τον τίτλο του ιππότη. Τα πρόσωπα αυτά επιλέγονται προσωπικά από τη βασίλισσα σε αναγνώριση του έργου τους. Είναι ένα δώρο της βασίλισσας σε αυτούς που έχουν διακριθεί σε δημόσια αξιώματα, έχουν συμβάλει ιδιαίτερα στη ζωή της χώρας ή έχουν υπηρετήσει προσωπικά τον θεσμό της μοναρχίας.

Στα μέλη του τάγματος περιλαμβάνονται ο πρώην πρωθυπουργός Σερ Τζον Μέιτζορ και ο ναύαρχος Λόρδος Μπόις, που διετέλεσε αρχηγός των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων.

Πληροφορίες: ΑΠΕ/ΜΠΕ